Vierde Apache-zoon WFFS drager: NRPS-hengst All You Want

Cat.nr 312 (Apache x Goldstar) van fokker en eigenaar P.A. Verzendaal Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Maandag werd bekend dat ook Arango (Apache x Fidermark) naast zijn halfbroers Indian Rock (mv. Vivaldi) en Jovian (mv. Tango) dragers van het gen dat WFFS (Warmblood Fragile Foal Syndrome) kan veroorzaken. Het NRPS heeft inmiddels ook alle hengsten getest en nu blijkt dat All You Want (mv. Goldstar) eveneens drager is van het gen.

Inmiddels is er een waar WFFS-mysterie ontstaan en deze is alleen maar vergroot nu er weer een Apache-zoon drager is van het gen.

Mysterie

Een paar dagen nadat Andreas Helgstrand bekend maakte dat Jovian (v. Apache) WFFS-drager is, liet diens fokker Eef ten Bosch zijn merriestapel testen. Afgelopen vrijdag ontving hij de uitslagen: Jovians moeder Zinith (v. Tango) is WFFS-vrij. Vader Apache ook, volgens het KWPN. Hoe kan dat? Verder lezen over het WFFS-mysterie met daarbij de reactie van het KWPN kan nu al online.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/NRPS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.