Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse children 12e, Sanne ter Haar individueel aan kop

Sanne ter Haar

Het eerste Nederlandse dressuurteam zorgde voor goud op het jeugd-EK in Fontainebleau, het eerste springteam is niet verder gekomen dan een gedeelde 12e plaats. De Nederlandse spring-children verspeelden een hoge klassering al in het eerste onderdeel (13 strafpunten) en daar kwamen er in de tweede nog 8 bij. Individueel staat Sanne ter Haar er met Aldhers (v. Jumbo-Jet) nog wel goed voor (gedeeld 1e). Duitsland won de landenwedstrijd met een totaal van slechts 4 strafpunten. 

Het Duitse team van Heidi van Thiel maakte in de eerste ronde geen enkele springfout, in de eerste omloop van de tweede ronde staat er (min streepresultaat) op 0 op het lijstje en alleen in de tweede omloop werd er door onze Oosterburen een foutje gemaakt. Daarmee bleef Duitsland voor op Ierland (8 fouten totaal) en België (13 fouten totaal). Daarna komen nog Spanje (14), Hongarije (20), Tsjechië (21), Polen (22), Frankrijk (25) en Italië (38) bij.

Geen tweede omloop

Met 13 strafpunten uit de eerste ronde en 8 strafpunten uit de eerste omloop van de tweede ronde kwam Nederland niet eens in aanmerking voor de tweede omloop. Voor Nederland kwamen Emma Bocken met Estera van de Vosberg (4), Finn Boerekamp met Gradini (8), Senna Everse met de KWPN-hengst Evert (4) en Sanne ter Haar met Aldhers (0) in actie.

Sanne ter Haar gedeeld 1e in tussenklassement

In het tussenklassement staat Sanne ter Haar er individueel nog wel goed voor. Met haar troef Aldhers noteerde ze over de twee verreden onderdelen nog 0 fouten. Vijf andere ruiters deden datzelfde: de Duitse Mikka Roth, de Spaanse Manuela Ros Hernandez, de Duitse Chiara Reyer, de Ier Rhys Williams en de Italiaanse Martina Ferrari. De andere Nederlandse children komen respectievelijk niet verder dan de 49ste plaats (Senna Everse, 16 fouten), de 60ste plaats (Finn Boerekamp, 20 fouten), de 75ste plaats (Cejay Joosten, 37 fouten) en de 82ste plaats (Emma Bocken, 49 fouten).

Uitslag landenwedstrijd

Tussenstand individueel

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.