Ga naar hoofdinhoud

‘Als ik dit met Jerenzo Texel kan, kan ik alles met hem’

Eva van der Linde reed een thuiswedstrijd met haar paarden. In de subtop op Texel reed ze succesvol in de Zware Tour met Dark Night Texel. Haar optreden in de Intermédiaire II vrijdag leverde haar het oranje lint op (65,07%) en zaterdag maakte ze haar Grand Prix-debuut met hem, wat hen een mooie winstpunt opleverde. Ook in de basissport stond Van der Linde haar mannetje. Zo reed ze de onlangs goedgekeurde Jerenzo Texel stoer op het grote veld tussen de rest van de paarden naar zijn eerste L2-overwinning. Shanda de Boer won met Eastend's Allstar beide dagen de Grand Prix.

Vorige week debuteerde Van der Linde met Dark Knight Texel in de Intermédiaire II, maar had toen nog te veel foutjes. Doel was om deze eruit te krijgen en dat lukte vrijdag aardig goed. Na de winst op vrijdag, besloot ze om zaterdag meteen Grand Prix te starten in de hoop Dark Knight Texel Grand Prix geklasseerd te krijgen. En dat lukte. “Er zaten nog wel foutjes in en het moet allemaal nog beter, maar mijn doel is gehaald. Ik heb er weer een Grand Prix-paard bij. Nu is het een kwestie van kilometers maken en de foutjes eruit krijgen.”

Brave hengst

Behalve een spannend Grand Prix-debuut stond er nog wat spannends op de planning voor Van der Linde. Ze had zich met de KWPN-gekeurde Jerenzo Texel opgegeven voor zijn L2-debuut. Gewoon op Texel tussen alle andere paarden. “Thuis is hij superbraaf. Ik dacht als ik dit kan met Jerenzo, kan ik alles met hem. Dit is een grote wedstrijd waar alles bij elkaar komt dus als hij hier braaf is, hoef ik me niet veel zorgen meer te maken”, lacht ze.

Bekijk hier de scores.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook