Amazone focust op Paralympische Spelen na terroristische aanslag

Foto Lonneke Ruesink

Bij de terroristische aanslagen vorig jaar in Brussel verloor de destijds zeventienjarige amazone Béatrice Delavelle haar beide benen en belandde in een kunstmatige coma. Inmiddels is ze ambitieuzer dan ooit. “Ik droom van de Paralympische spelen in 2020”, vertelt ze in een televisie-uitzending van RTL.

Béatrice Delavelle vertelt verder hoe ze na vier maanden vol operaties en revalidatieoefeningen haar paard Didi eindelijk weer kon begroeten. “Ze kwam uit de trailer gestapt en zodra ze me zag, kwam ze meteen op me af en begon likjes te geven en om knuffels te vragen”, herinnert de amazone zich.

Eerste overwinning

Een terugkeer in het zadel bleek een eerste overwinning, maar daar daar hoeft het voor Delavelle allerminst bij te blijven. Ze heeft een droom: de Paralympische Spelen in 2020. “Maar eerst wil ik terug naar school gaan en die afmaken, een tussenjaar nemen, een opleiding aan de universiteit volgen en nadien misschien de Paralympische Spelen.”

Verkeerde moment

Door haar gevoel voor  humor heeft Delavelle de gebeurtenissen kunnen relativeren. “Dat heeft me inderdaad erg geholpen om alles te snappen en om er weer bovenop te komen. Ik was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, maar ik ben niet boos. Ik ben een tijdje boos geweest, maar toen heb ik beseft dat dat nergens voor goed is.”


Bron: HLN

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Amazone focust op Paralympische Spelen na terroristische aanslag
  1. 1

    Wauw! Zoveel respect! Daar kunnen heel veel mensen nog van leren!