Ga naar hoofdinhoud

Anky geeft graszode als symbolisch geschenk

Anky van Grunsven overhandigde directeur Frank Dales van de Dierenbescherming dinsdag als symbolisch geschenk een graszode uit de wei van Bonfire. De overhandiging van de grasplag was de ludieke aftrap van de actiecampagne van de Dierenbescherming om paardenhouders te informeren over de verzorging en huisvesting van hun dier.

Paarden horen wat de Dierenbescherming betreft iedere dag minstens vier uur in de wei te komen en minstens één kameraadje te hebben omdat een paard een groepsdier is. Weidegang en eenzaamheid zijn daarom de speerpunten van de campagne. ,,Ik vind het een goed initiatief, omdat de Dierenbescherming op een heldere, vriendelijke manier het publiek probeert uit te leggen hoe je met paarden om hoort te gaan”, zegt Anky over de voorlichtingscampagne. 

,,Ik zou graag willen dat alle paarden in Nederland het net zo goed hebben als onze paarden”, verklaarde Anky. ,,Het is de verantwoordelijkheid van iedereen die paarden heeft om goed voor ze te zorgen.” Wel vindt Anky dat vier uur weidegang niet altijd nodig is. ,,De geadviseerde vier uur vrij lopen in de wei is ook niet voor elk paard zaligmakend. Je moet voor ieder paard afzonderlijk de juiste balans proberen te vinden. Je hebt nou eenmaal te maken met totaal verschillende paarden. Je hebt sobere, sterke soorten zoals shetlandpony’s of fjorden, terwijl KWPN-gefokte paarden veel gevoeliger zijn. En dan zijn er ook nog eens allemaal doelgroepen, zoals recreatie, de fokkerij, sport of topsport. Per paard en per situatie is het belangrijk om vast te stellen hoeveel beweging er nodig is”, legt Anky uit.

Bron: Dierenbescherming/Telegraaf

Lees ook:
Dierenbescherming lanceert actiesite paardenwelzijn
Anky en Bonfire trappen campagne Dierenbescherming af

Eén reactie op “Anky geeft graszode als symbolisch geschenk

  • Chantal

    Tja, daar gaan we al weer. Hopelijk word het weer niet door de verkeerden gebruikt dat 4 uur buiten niet zaligmakend is. Bewegen(goed voor het lijf en hoofd) buitenlucht(goed voor de luchtwegen en de weerstand). Nee ze willen niet allemaal op een kluit in de wei, maar met een lekkere pluk hooi in een paddock doe je mijns inziens veel paarden een plezier!
    Dieren bescherming: Ga zo door! Het word hoog tijd dat er wat veranderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.