Ga naar hoofdinhoud

Anne-Liza Makkinga schittert op Indoor Wierden

Anne Liza Makkinga hier met Crystel Clear

De hoofdrol op Indoor Wierden was afgelopen woensdag voor de Twentse springamazone Anne-Liza Makkinga uit Ommen. Ze begon de eerste internationale springdag met maar liefst drie zeges; ze schreef beide Z-rubrieken voor landelijke ruiters en de eerste internationale rubriek op haar naam.

‘Het is vandaag wel een heel lange dag omdat het programma uitloopt, maar van succes krijg je wel energie. Indoor Wierden is een heel mooi, traditioneel concours met heel veel sfeer. Het is altijd super gezellig en ieder jaar weer een happening. Een concours waar ik echt naar toe leef’, vertelt ze.

 

Het Z-springpaard waarmee ze beide rubrieken won, is haar eigen Cacharelle . Een potentieel toppaard die ze rustig opbouwt naar het hoogste niveau. “Een heel fijn, vlug en voorzichtig paard met veel galop. Het is net een grote volbloed. Nog een kwaliteit is dat ze alles heel goed taxeert en niet hoger springt dan nodig is. Ik zet Waikiki altijd in voor de hoogste rubrieken, maar ik denk dat ik Cacharelle eens wat meer naar de voorgrond ga schuiven.”

 

Voor het internationale werk heeft Anne-Liza Waikiki en Crystel Clear meegenomen. De handige en snel wendbare Cristal Clear (v. Calido) won de openingsrubriek op 1.35m niveau om de Enterbrook/Dental Comb Prijs. ‘Een mooi begin. Ik hoop constant mee te kunnen rijden de rest van het weekend.’ Tweede van de 89 deelnemers werd Roosje Brouwer op Monopoly, gevolgd door Bas van der Aa op Goldfeyer.

 

De 1.40m Grand Prix-kwalificatie om de ELC Prijs die gisteravond om 21.30 uur van start ging, werd gewonnen door Doron Kuipers op Zinius. Sander Geerink kwam net 0,7 seconde te kort met Robinson en werd tweede van de 75 ruiters. Zijn vader Peter Geerink pakte de vierde prijs op Another Pleasure.

 

Vandaag staan er vijf internationale springrubrieken op het programma en de finale voor M-ruiters. Om 19.00 uur gaat het sportcafé met interessante sprekers van start. De toegang is gratis.

Meer info op www.indoorwierden.com

Top-5 CSI2* Medium Tour 1.35m:

  1. Anne-Liza Makkinga, Crystel Clear
  2. Roosje Brouwer, Monopoly
  3. Bas van der Aa, Goldfeyer (Graf Top)
  4. Kristian Houwen, Cilydi
  5. Pieter Kenis, Gravin van HD

 

Top-5 CSI2* Big Tour 1.40m

  1. Doron Kuipers, Zinius (Nabab de Reve)
  2. Sander Geerink, Robinson (Rubert R)
  3. Wojciech Wojcianiec, Nitrox 
  4. Peter Geerink, Another Pleasure (For Pleasure)
  5. Jelmer Hoekstra, Corientes 

Bron: Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook