Ga naar hoofdinhoud

Anne Meulendijks niet naar HK door gebroken pols

Anne Meulendijks zal vanavond op de KWPN-hengstenkeuring in Den Bosch haar President's MDH Avanti (v. United) niet zelf voorstellen aan het publiek. Ze zal de dressuuravond dit jaar vanaf de kant moeten meemaken in plaats van in het zadel. De succesvolle jeugdamazone brak eind januari haar pols.

Meulendijks vertelt: “Ik viel van een driejarig paard en kwam verkeerd terecht. In het ziekenhuis dachten de artsen dat het niet gebroken was, maar door de zwelling was het niet goed te zien. Voor de zekerheid werd ik toch gegipst.” Een week later bleek bij controle dat dat maar goed geweest was. De pols was inderdaad gebroken, maar wel op een manier zoals dat in de medische wereld ‘mooi’ wordt genoemd. De botten zitten bijna perfect op hun plaats. De verwachting is daarom dat de breuk snel geneest. “Hopelijk mag dinsdag het gips eraf,” vertelt Anne. “Ik heb meer last van het gips dan van de breuk eigenlijk.” Hoewel erg onhandig met gips om je arm kon de amazone het rijden toch niet laten. “Ik heb al even op Ohio gehobbeld,” lacht ze.

Haar President’s Avanti MDH, waarmee ze in 2014 Nederlands en Europees kampioen bij de Young Riders werd, wordt vanavond door Anne’s trainer Tommie Visser gereden op de dressuuravond in Den Bosch.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook