Arabische volbloedhengst Oosterveld’s Marzas overleden

De Arabische volbloed-hengst Oosterveld’s Marsaz (v. Rissaz) is afgelopen vrijdag overleden. De hengst, die was goedgekeurd bij het Arabische Volbloed Stamboek en het NRPS is maar liefst 39 jaar oud geworden.

Marsaz heeft zelf op M-niveau gesprongen, liep Z1 dressuur en was succesvol in de endurancesport (120km), maar werd ook ingezet als leerpaard voor beginners en zelfs als voltigeerpaard.

Nakomelingen

Marsaz heeft 35 Arabische Volbloed-nakomelingen en tal van halfbloed-nakomelingen. Vorig jaar heeft de hengst de prestigieuze WAHO Trophy gewonnen, een prijs van de World Arabian Horse Organization, die eenmaal per jaar uitgereikt wordt aan een bijzondere Arabische Volbloed. Marsaz werd daarmee de oudste Arabier, die de Award ooit won.

Toto Modderman, een van de leden van het AVS-committee lichtte de keuze toe: “Met zijn 38 jaar laat Marsaz zien dat hij sterk is, hij heeft succesvolle nakomelingen en is zelf heel veelzijdig als paard. We moeten trots zijn dat we zo’n sterke ambassadeur van het ras in ons stamboek hebben.”

 

Bron: FB/WAHO

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.