Ga naar hoofdinhoud

Architect Lucy Davis nu ‘echt’ de paarden in

Afgelopen zondag slaagde ze voor haar universitaire opleiding architectuur aan de Stanford University, Californië, maar architect wordt GP Rotterdam-winnares Lucy Davis niet. “Nu kan ik écht professioneel de paarden in en me nog meer op het rijden focussen”, aldus de jonge Amerikaanse.


De afgelopen weken zat Lucy Davis hoofdzakelijk in de boeken in plaats van in het zadel. “Mijn paarden waren hier in Europa en ik zat in Californië. Gelukkig kon ik zo nu en dan wel wat paarden van vrienden rijden om in vorm te blijven.” Intussen werden haar paarden door getraind door Eric van der Vleuten. “Sinds kort train ik bij Eric en dit was onze eerste wedstrijd, dus dat pakt meteen goed uit! Eric heeft Barron ook gereden de afgelopen weken, dus deze overwinning heeft toch een Oranje-tintje”, glimlacht de sympathieke amazone.

‘Nauwelijks sturen’
Voor haar crack Barron (For Pleasure x Nabab de Rêve) heeft Lucy Davis alleen maar lof over. “Barron is geweldig: hij is ongelooflijk voorzichtig en heeft een gigantische galop. Soms verpest ik het als ik ga trekken, want daar houdt hij niet van. In tegenstelling tot veel andere paarden is Barron het best als je hem gewoon vlak en plat laat galopperen. Vandaag was deze barrage ons dus op het lijf geschreven, want er was veel ruimte om te galopperen en weinig korte wendingen. Het was gewoon ‘go, go, go’!”, benadrukt Lucy. “Ik hoefde nauwelijks te sturen, want hij stond zo scherp aan de hulpen en was echt helemaal klaar voor deze wedstrijd.”

Freak Barron
Voor Lucy Davis is het al lang duidelijk: een paard als Barron krijgt ze nooit meer. “Hij is mijn ‘once-in-a-lifetime horse’, zeker weten. Hij heeft een heel speciaal karakter, maar als hij het goede humeur heeft, is hij onverslaanbaar. Ik moet hem dan gewoon met rust laten en dan is hij het best.” Als jonger paard in de lagere rubrieken was Barron nog lang niet zo’n ‘freak’ als hij nu is. “Die ‘freaky’ mentaliteit heeft hij eigenlijk altijd al in zich gehad, maar nu hij meer wordt uitgedaagd, wordt hij wakker. Ik ben misschien niet objectief, maar voor mij is Barron echt het allerbeste paard ter wereld!”

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.