Arrestatieteam doet inval bij Platinum Stable na melding gijzeling Update

Het arrestatieteam van de  politie heeft gisteravond – met helikopter en al – een inval gedaan bij Platinum Stable in Riel. Dat gebeurde nadat er aan het begin van de avond een melding binnenkwam dat er een gijzeling gaande zou zijn op de stal van de Indonesische familie Wilaras. De melding bleek loos alarm, maar bij toeval werd wel een hennepkwekerij ontdekt op het adres naast Platinum Stable

Vanwege de ‘serieuze aard van de melding’ kwam het arrestatieteam ter plaatse en pakte de politie serieus uit. Om 19.15 uur kwam de melding binnen, tien politie-eenheden hadden overleg in de bebouwde kom van Riel alvorens het arrestatieteam rond 22.30 uur bij Platinum Stable binnenviel. In de tussentijd werd de naaste omgeving door de politie afgezet.

Niemand gearresteerd

De politie onderzoekt nog waarom de melding werd gedaan. Er is niemand gearresteerd. “Er zal iets achter zitten, maar dat is niet aan de politie om daar uitspraken over te doen. Dat is privacygevoelig”, laat een politiewoordvoerder aan Brabants Dagblad weten.

Hennepkwekerij ontdekt

In dezelfde straat – de Gilzerbaan – werd wel wat anders ontdekt: een volledig ingerichte hennepkwekerij bij de buren. Daar stonden geen planten, maar er hing wel een duidelijke wietgeur, aldus een politiewoordvoerder. Terwijl agenten vanaf afstand de situatie probeerden in te schatten op Platinum Stable, rook een van de agenten een duidelijke hennepgeur.

Twee mannen en vrouw aangehouden

Uiteindelijk werd met hulp van de brandweer een gierput op het naastgelegen bedrijf leeg getankt, waarna in twee verborgen ruimte een compleet ingerichte hennepkwekerij zonder planten maar wel met  bakken, assimilatielampen en slakkenhuizen werd aangetroffen. Na deze vondst werd besloten de drie in de woning bij de hal aanwezige personen aan te houden: Twee mannen (27 en 37) en een vrouw (29) aangehouden.

Niet bereikbaar

De redactie van Paardenkrant-Horses.nl zocht meerdere malen contact met Shirley Wilaras. Zij was niet voor commentaar bereikbaar.

Klik hier voor een video

Klik hier voor foto’s

Bron: 112vdg.nl/ Brabants Dagblad/Politie.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.