Ga naar hoofdinhoud

Arthur van Rooij pakt winst in Schaijk

Foto: Rita van Mourik
Op de terreinen van Stal Swanenberg in Schaijk werd gisteren een subtopwedstrijd verreden, waarin sommige combinaties te maken kregen met hevige regenval, terwijl anderen in de stralende zon konden rijden. In de Prix St. Georges pakte Arthur van Rooij, die een zeer goed zomerseizoen rijdt met zijn Bijan, de winst met ruim 68%. In de Intermédiaire I moest Van Rooij Jean-Rene Luijmes nipt voor laten gaan. Met zijn Christall’s Il Divo kreeg Luijmes in Hoofddorp te maken met veel spanning, maar kon zich in Schaijk revancheren en won met zijn Gribaldi-nakomeling de rubriek.

“Wat rijdt die jongen netjes!” jubelt jurylid Marlon van Wissen over de proef van Van Rooij. “Het beeld was heel sympathiek en hij is echt goed aan het rijden. Hij zorgt ervoor dat zijn paard de hele proef door fijn los blijft. Ook komt het paard heel mooi van de grond zowel in draf als galop. Het enige aandachtspuntje van Bijan blijft de onzuivere stap”, vertelt Van Wissen, die zich sinds afgelopen weekend na een met goed gevolg afgelegd examen Grand Prix-jury mag noemen.

Frisse proef

Tweede in de Prix St. Georges werd Jenny Schreven met Wings H, die een keurige proef reed. “Wings zou soms nog meer gesloten mogen gaan, maar was wel heel aansprekend en actief. Een heel frisse proef om te zien, leuk om naar te kijken!” aldus Van Wissen. Mark van de Donk werd zowel derde als vierde, met respectievelijk Room For Living’s Zirkoon en Zilleon. Vooral de proef met Zirkoon sprak erg aan. “Dit paard heeft heel veel uitstraling”, vertelt Van Wissen. “Het beeld is hier en daar wat gespannen, maar vooral de mooie draf scoort punten.”

Jeugdrubrieken

In Schaijk werden ook junioren- en young ridersproeven verreden, waarin Romee Driessen en Rienke Uyen er met de oranje linten vandoor gingen. Driessen won met de ervaren Ramiro Tetti de landenproef. “Dit paard loopt zijn oefeningen echt keurig, zoals de appuyementen en wissels. Daar pakt ze de punten op. De aanleuning en souplesse zou nog kunnen verbeteren”, vertelt Van Wissen. Schelby Spierenburg werd met haar stoere Champ tweede, met een proef waarin vooral het drafgedeelte positief opviel. Sabine van den Heuvel en Ultimate reden een nette proef waarin de halslengte nog een aandachtspunt is.

Zambuka wint ZZ-Zwaar

De scores in het ZZ-Zwaar waren iets tegenvallend. Met scores van ruim in de 63% gingen Nadja Bosten met Zaphira B en Tristan Tucker met Zambuka beide in een proef met het oranje lint naar huis. De deelname in de Intermediaire A bestond uit slechts twee amazones. Tanja Awater kwam hier met Ziniki met ruim 62% als enige met een winstpunt de baan uit.

Bekijk hier alle uitslagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.