Ga naar hoofdinhoud

Astrid Langeberg en Downtown zorgen voor een lichtpuntje

Manon van Hylckama Vlieg met Archibald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vandaag op de subtopwedstrijd in het Noord-Hollandse Aerdenhout was het voor de juryleden een lange zit met weinig enerverende combinaties. Astrid Langeberg bracht daar verandering in en zette met Downtown een mooie Prix St. Georges proef neer die goed was voor de winnende score van 67,76%. 

Tot ver in de middag werden er weinig winstpunten op de subtop in Aerdenhout behaald, en de winstpunten die er dan werden behaald, waren ook maar krappe winstpuntjes bij winnende scores van 60,86 en 62% in het ZZ-Zwaar, 60% in de andere Prix St Georges proef door Samara van der Eerden en VarioHippiQue’s Sir John en 63,09% in de Intermédiaire I door Roos van Elst en Inge Broeken-De Breuk.

De Graaf beste ZZ-Zwaar combinatie

Debby de Graaf zette met Gerrit Galloper (v. Leffert) in de ochtend de winnende score neer in de eerste proef van het ZZ-Zwaar. Met 60,86% bleef ze Monique Zallingen-Cop met Troy (v. Flemmingh) (60,43%) en Thomas Ilias met Di Saronno (60,07%) voor. Deze drie combinaties waren de enige met winst.
In de tweede proef won Agnes van Assema met Levade’s Q (v. Quicksilber) met 62%. De Graaf werd nu tweede met 61,50%. De rest van het deelnemersveld scoorde onder de 60%.

Langeberg valt op met score

Ook de rest van de scores bleven deze dag wat bedrukt, totdat Astrid Langeberg in de baan verscheen met Downtown, die de amazone rijdt voor de eigenaren Jan Frido Sijp, Daan Vrees en Georges van de Burgt. Met deze Uptown-nakomeling reed Langeberg een aansprekende proef die bijna 68% opleverde. “Downtown voelde heel fijn aan waardoor ik echt lekker heb kunnen rijden”, aldus de amazone. “We hadden alleen een klein foutje in de serie, daar was de laatste wissel net niet vloeiend.” Langeberg traint met enige regelmaat bij Hans Peter Minderhoud, die haar vooral heel goed helpt met de basis. “We werken aan een mooiere, stille aanleuning, meer gedragenheid en dat Downtown gewoon goed aan de hulpen is. Dit werpt echt zijn vruchten af en alles gaat steeds gemakkelijker.” Thuis zijn ze voorzichtig al wat bezig met spelenderwijs wat piaffe en passage. “Het is heel fijn dat de eigenaren er lol in hebben hoe het nu gaat. Zolang deze stijgende lijn er is en er nog rek in zit, gaan we door”, aldus Langeberg.
Lisette Boswinkel werd in deze rubriek tweede met Charmeur  met 63,22% en Mercedes Verweij eindigde als derde met de KWPN-hengst Uphill (v. Oscar) met 61,64%.

Hylckama Vlieg heeft stijgende lijn te pakken

Ook in de Intermédiaire II en Grand Prix werden mooie percentages gereden. Manon van Hylckama Vlieg komt met Kingsley Archibald weer wat meer in het wedstrijdritme en behaalde na een wedstrijdstop nu 69,61% en dat is wederom weer bijna 4% meer dan haar vorige wedstrijd in Emmeloord. De komende tijd wil de amazone haar sensibele schimmel weer wat wedstrijdkilometers laten maken, dit was nu haar derde wedstrijd sinds haar rentree, en als de routine weer wat is teruggekeerd zal ze wellicht weer de overstap maken naar de Grand Prix. Eerst ligt de focus weer op het routine opdoen.
De Grand Prix kwam op naam van Ingrid Tijms met Flybusters Cash (v. Voice) met 65,35%. Joyce van Schaijk en Well Done Sollenburg werden tweede (65,25%) en Shanda de Boer bezette met Eastend’s Allstar een derde plek met 65,10%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook