Aukje Kroondijk beoogd opvolger van mr. Max Bentum in bestuur KNHS

Niet alleen voorzitter Theo Ploegmakers, waarvoor Cees Roozemond als beoogd opvolger is aangedragen, is aan het einde van zijn periode als bestuurslid van de KNHS gekomen, maar ook mr. Max Bent. Dat meldt journalist Jacob Melissen vandaag in een openbaar bericht op Facebook. Als opvolger van Max Bentum zal mr. Aukje Kroondijk op de 19de maart aan de ledenraad van de KNHS worden voorgedragen.

Kroondijk is geen onbekende in hippisch Nederland. Zij was vele jaren voorzitter van het KWPN afd. Friesland en momenteel Kroondijk lid van het tuchtcollege van de KNHS. Haar man is de teamveterinair van het Nederlandse endurance team, Waling Haytema. Ook politiek is Kroondijk actief. Zij staat op de derde plaats van de VVD lijst voor de gemeente Weststellingwerf.

Amazone

Kroondijk zelf is actief in de wedstrijdsport en werd in 2010 Fries kampioenspringen met Omny’s Vera in de klasse L. Afgelopen jaar zegevierde Kroondijk met Jade V.G. in de klasse Z op het concours in Rijs.

Bron: Facebook Jacob Melissen

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.