Ga naar hoofdinhoud

Ausma wint wedstrijddebuut met Wonderboy DDH

Dennis Ausma met Upendo.
Nog maar sinds Pasen staat de goedgekeurde Wonderboy DDH (v. Welt Hit II) bij Dennis Ausma op stal, maar vandaag verscheen het duo al in de wedstrijdring. En met succes: de twee wonnen de Prix St. Georges met bijna 70%.

Voorheen werd de elegante hengst uitgebracht in de Lichte Tour door Bart Veeze. De ruiterwissel kwam min of meer toevallig tot stand: met zijn pupil Corinda Luttjeboer was Ausma op De Havikerwaard om paarden te bezichtigen. Toen hij Wonderboy uitprobeerde en er een zichtbare klik mee had, besloten Coranda’s ouders de hengst voor Ausma aan te kopen.

Hun wedstrijddebuut vond vandaag in Breukelen plaats. En met een score van dik 69% mag de Lunteren gevestigde ruiter zeker spreken van een succesvolle eerste wedstrijd. “Thuis gingen we de afgelopen twee weken echt enorm vooruit,” vertelt Ausma. “En ik hoopte dat we misschien nog selecties kunnen rijden voor het NK. De tweede selectie is over twee weken al. Dus dit was het uitgelezen moment om ons debuut te maken. Over de proef was ik erg tevreden. Natuurlijk was het nog een beetje zoeken naar de juiste afstemming maar het was een correcte proef. Het ging boven verwachting dus ik ben super tevreden!”

De goed gevulde ZZ-Zwaarrubriek werd gewonnen door Dana van Lierop met Donna-Ray (v. United). Zij zadelde het paard van de Turkse Lina Uzunhasan, die de merrie uitbrengt bij de Junioren. Uzunhasan woont afwisselend in Nederland en Turkije en als zij haar paard zelf niet kan rijden, doet Van Lierop dat voor haar. “Ik wist niet dat ik haar ook op wedstrijd mocht uitbrengen,” vertelt Van Lierop. Vandaag was daarom de eerste keer dat ze de merrie startte, en met goed gevolg. De combinatie eiste met ruim 66% de winst op. Daarmee versloeg ze Emmelie Scholtens, die de KWPN-dekhengst Dorado (v. Krack C) naar nét iets minder punten stuurde. Deze amazone was zelf minder tevreden: “Ik reed zelf echt niet goed. Het lag niet aan Do. Ik begon al niet zo sterk en maakte zelfs een programmafout. Daarna kwamen er teveel fouten. Echt stom van mij. Over twee weken rijden we weer selectie voor het NK. De eerste hebben we gewonnen. Ik hoop dat ik dan weer goed rij, zodat Dorado kan laten zien hoeveel talent hij in huis heeft.”

Bij de Junioren ging de zege naar Imke Been met haar ijverige, vijftienjarige merrie Toto Divette (v. Métall).

Later meer.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook