Ga naar hoofdinhoud

Australië verandert selectieprocedure WEG door wegvallen Falsterbo

Kristy Oatley met Du Soleil Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Australische paardensportfederatie heeft in een statement laten weten dat het wegvallen van Falsterbo als selectiewedstrijd voor de Australische ruiters de reden is van de gewijzigde selectieprocedure voor de WEG in Tryon in september.

Oorspronkelijk werden er vijf Europese wedstrijden voor de Australische ruiters als selectiewedstrijd voor de WEG aangemerkt. Dit waren Compiegne, Wiesbaden, Aken, Fritzens en Falsterbo. Falsterbo zou voor de ruiters de laatste kans zijn om aan de eisen te voldoen maar deze kans valt nu weg doordat de genomineerde ruiters uit Australië niet toegelaten worden tot het concours van Falsterbo.

Hoogst scorende ruiters

Ondanks dat is de Australische paardensportbond blij met de tot nu toe geselecteerde deelnemers. De hoogste scorende ruiters op dit moment zijn:

Shannan Goodwin met Aristede, 70,500%
Alexis Hellyer met Bluefields Floreno, 70,478%
Brett Parbery met DP Weltmieser, 70,435%
Judy Dierks met Diamond Star, 69,348%
Kristy Oatley met Du Soleil, 69,000%
Mary Hanna met Boogie Woogie, 67,043%

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Eurodressage

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook