Ga naar hoofdinhoud

Ruwvoer Quickscan gekroond tot Horses Product van het Jaar

Winnaar Rob Krabbenborg van Pavo met Eisma Horsesmedia uitgever Dorien van Dijk en presentatrice Julien Scholte. Foto: www.idphotos.nl
De Ruwvoer Quickscan, op de markt gebracht door Pavo, is verkozen tot winnaar van de Horses Product van het Jaar-verkiezing. Dit werd vanavond bekend op de uitreiking bij Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel. De award werd door Dorien van Dijk, uitgever van Eisma Horsesmedia, overhandigd aan Rob Krabbenborg van Pavo. "Echt geweldig, zo leuk!", reageerde productmanager Krabbenborg. "Vorig jaar september hebben we dit op de markt gebracht. Het heeft eigenlijk niets met onze kernbusiness - het verkopen van krachtvoer - te maken. Maar wel met bewustwording van het belang van goed ruwvoer, voor het welzijn van paarden. Deze prijs is dus echt geweldig."

Ruwvoer – gras, hooi en voordroogkuil – is voor paarden de belangrijkste voedingsbron. Het dagelijkse rantsoen bestaat voor 70% tot 100% uit ruwvoer. Om een gezond rantsoen samen te kunnen stellen is het belangrijk om te weten hoeveel energie, eiwit en suiker jouw ruwvoer bevat. Met de Ruwvoer Quickscan kun je voor 19,95 euro het ruwvoer snel en eenvoudig op deze drie waarden testen. Op de analyse zie je de speedometers met het energie-, eiwit- en suikergehalte. In een tabel kun je zien voor welke groep paarden dit ruwvoer geschikt is. Indien gewenst neemt Pavo telefonisch contact op om de uitslag te bespreken.

De Ruwvoer Quickscan won eerst al de award in de categorie ‘Voer(benodigdheden)’. De top drie van het publiek en de top drie van de jury was in deze categorie precies identiek. HAVENS Gastro+, speciaal ontwikkeld voor paarden met maagzweren en/of andere verteringsproblemen, bezette de tweede plek. De derde plaats was voor Marstall Bergwiesen-Mash, het graan- en melassevrije, suikerarme en licht verteerbare alternatief voor de klassieke slobber.

Categorie Opleidingen

De categorie ‘Opleidingen’ is gewonnen door de Neo-Classical School for the Art of Horsemanship (NCSAH). Deze hippische beroepsopleiding voor trainers en instructeurs wil professionals afleveren die de bewegingen van het paard kunnen analyseren en begrijpen. Fysiek en mentaal welzijn van het paard staat daarbij centraal. Daarvoor is veel kennis van biomechanica en trainingstechnieken van het paard nodig. Studenten worden op basis van klassieke principes opgeleid tot het hoogste dressuurniveau en leren analyseren en probleemoplossend werken. De NCSAH kreeg het beste juryoordeel binnen de categorie ‘Opleidingen’.
De Leergang Paardenwelzijn van de Freestyle Academy eindigde als tweede. Op plaats drie, met de meeste publieksstemmen in deze rubriek, stond de bitfitter opleiding International College for Professional Bitfit Consultants.

Categorie Diensten

Met een goed gemiddelde bij jury en publiek won de Online mestonderzoekkit van Worm&Co de award in de categorie ‘Diensten’. Worm&Co biedt een volledige dienstverlening op het gebied van mestonderzoek: bestel online een mestonderzoekkit, stuur het mestmonster op per post en binnen 24 uur krijgt de aanvrager de uitslag met passend advies in de mailbox. De mestonderzoeken worden uitgevoerd door het enige parasitologisch laboratorium in Nederland. Worm&Co hanteert een volledig online, transparant dossier.
Equine Services, een informatieplatform en zoekmachine om gecertificeerde en gediplomeerde professionals op het gebied van paardenzorg te vinden, greep de tweede plaats. Het Opleidingstraject Aquatraining van Leen Soldaat (iDots Horse Products) eindigde als derde, overigens met het beste juryresultaat.

Categorie Uit de zadelkamer-zadels

Het zadeldek LeMieux Twin Sided X-Grip ontving door een goed gemiddelde van jury en publiek de award in de categorie ‘Uit de zadelkamer-zadels’. In samenwerking met Acavallo heeft LeMieux een zadeldek ontwikkeld met een anti-slip gel onderzijde en X-Grip siliconen aan de bovenzijde: de X-Grip Twinsided Technology. Door deze dubbelzijdige grip liggen de sjabrakken en half-pads als een huis op het paard en onder het zadel. Met de vier verschillende opties om de singel door de singellus te halen blijft het zadel stabiel liggen. Ook heeft de LeMieux Twin Sided X-Grip, aangeboden door JRS, een schokabsorberende werking.
Op plaats twee eindigde de juryfavoriet: Props Saddle DNA, waarmee door het aanbrengen van Synthetisch DNA met Microdots het zadel gekenmerkt wordt met een uniek identificatienummer dat op naam van de eigenaar geregistreerd wordt. De Zandonà Carbon Air Stud singel eindigde als derde.

Categorie Uit de zadelkamer-overig

De winst in de categorie ‘Uit de zadelkamer-overig’ ging met het beste juryoordeel en een goed publieksresultaat naar de Kettner Snap Diamond. Dit handgemaakte hoofdstelnummer van leer is heel eenvoudig te bevestigen aan het hoofdstel door middel van het unieke drukknopsysteem, wat ook weer terug komt in het aanbrengen van de nummers op de houder. Met een speciale tool is het ook mogelijk het hoofdstelnummer aan een sjabrak te bevestigen. De Kettner Snap Diamond wordt geleverd in een mooi doosje, inclusief handleiding, zodat je niet snel de nummers verliest.
De BR Concord® Leader, een hulpmiddel dat het mogelijk maakt het paard zonder enige vorm van dwang een juiste houding te laten aannemen, werd met erg veel publieksstemmen tweede. Horzehoods, een soort hoody dat het paard schoon houdt, aangeboden door Glamhorse, bemachtigde de derde plaats.

Categorie In en om de stal

Unaniem op nummer één bij jury en publiek in de categorie ‘In en om de stal’ stond Sticky-Trap Dazenvallen Lijm. Met Sticky-Trap dazenvallen lijm zijn eenvoudig efficiënte dazenvallen te maken: laat een zwarte emmer met de lijm aan een koortje bungelen (in de zon) nabij de plaag op circa 80 cm. De kleefkracht heeft enkel effect op kleine insecten en de lijm stoot andere insecten zoals vlinders en bijen af. Voor overigen (mens en dier) is Sticky-Trap verantwoord en niet giftig.
Het schrikdraadapparaat Gallagher S100, dat werkt op zonne-energie, werd tweede. Als derde eindigde de opstrooimachine Purple Spreader.

Rob Wip, de man achter Sticky-Trap, sleepte ook de ondernemersprijs in de wacht. Deze award is bedoeld voor een ondernemer die de markt op een knappe manier weet te veroveren en veel passie voor het vak heeft. Rob Wip heeft de dazenvallen lijm zelf bedacht en ontwikkeld en ervoor gezorgd dat deze overal te verkrijgen is; dat getuigt van ondernemerschap. Op de jurydag werd het concept van Sticky-Trap met een indrukwekkende video toegelicht.

Categorie Veiligheid

De Back on Track’s EQ3 Rijhelm met MIPS-technologie schreef als jury- en publieksfavoriet de categorie ‘Veiligheid’ op naam. Deze rijhelm is uitgerust met MIPS ingebouwde veiligheidstechnologie. Het unieke deeltje zit in de gele schijf, die het eigen beschermingsmechanisme van de hersenen nabootst. Bij een val kan het gele gedeelte van de helm onafhankelijk bewegen van de buitenmantel, waardoor de kans op hersenletsel verminderd wordt. De binnenvoering gemaakt van Coolmax® is afneembaar en wasbaar.
Saferider, een app die de gereden route bijhoudt en een bewegingsdetectie en val alarm heeft, bemachtigde de tweede plaats. Props Equi-Secure, een combinatie van GPS-toepassingen die de positie van ruiters én hun paarden weergeeft en alarmeert bij een val, is de nummer drie van deze categorie.

Categorie Kleding

De overwinning in de categorie ‘Kleding’ ging naar de nummer één van de jury: Pikeur Candela Grip Jeans, aangeboden door Brokx Sport. De Candela Jeans rijbroek met innovatieve GRIP op het zitvlak biedt een antislip-werking en heeft een innovatieve, duurzame PU coating. De rijbroek is gemaakt van 4 way stretch jeansstof die in alle richtingen heel elastisch is. Ondanks de GRIP op het zitvlak blijft de broek elastisch door speciale productietechnieken van Pikeur. Daardoor biedt de rijbroek, naast de hogere taille en een elastische beenafsluiting, een maximaal draagcomfort in een jeans uitvoering.
Met een goed gemiddelde bij jury en publiek eindigde op de tweede plaats de slavenband met paardenhaar, uitgevoerd met scharnier, veersluiting en twee fraaie 4-strengenvlechten, van Paardenhaarsieraad.nl. De Functional Fashion wear van PK International bemachtigde de derde plaats.

 

Categorie Schoeisel

De Elastic Custo laars van Alberto Fasciani, aangeboden door JRS en zeer gewaardeerd door de jury, greep de award in de categorie ‘Schoeisel’. Deze laars is heel soepel door het zachte elastische materiaal, dat bestand is tegen regen, water en modder. De binnenkant van de Elastic Custo laars is naast het gebruikelijke leder voorzien van een dun laagje rubber, waardoor de laars een optimale grip heeft, zonder schuurplekken op het zadel te veroorzaken. De laars biedt veel comfort door de ergonomisch gevormde zool en de kap die voorzien is van een klittenbandsluiting.
De Celeris Bia rijlaars, gemaakt van kwalitatief kalfsleer en geheel samen te stellen door de klant, stond bij zowel de jury als het publiek op de tweede plaats. De in Italië vervaardigde Tricolore Salentino rijlaars van De Niro, aangeboden door Drunens Ruiterhuis, was de absolute publieksfavoriet en eindigde in het eindklassement van deze categorie als derde.

Categorie Verzorging

Met een goed juryoordeel en als favoriet van het publiek ontving de StripHair Gentle Grooming Kit de award in de categorie ‘Verzorging’. Deze unieke vachtverzorgingsset, aangeboden door PaardEerlijk, kan het hele jaar bij vele vormen van vachtverzorging worden gebruikt. De set bestaat uit een Large en Mini Grooming tool, natuurlijke verzorgingsspray en glansdoek. StripHair verwijdert moeiteloos losse haren, overtollig talg, huidschilfers, zand en opgedroogde modder- en zweetplekken. Het geeft een heerlijke massage, zorgt voor een mooie glans en kan ook gebruikt worden tijdens het wassen. De tools zijn slijtvast en eenvoudig te reinigen.
Op nummer twee kwam de Vitafloor, een trilplaat speciaal voor paarden die zorgt voor een verbeterde bloedsomloop, aangeboden door Horse Control. De Ice horse Big Black Boots, speciale hoefschoenen met coldpacks, stonden op de derde plaats.

Categorie Supplementen

In de categorie ‘Supplementen’ kwam EquilinIMMUNO als beste uit de bus in het eindklassement door als tweede te eindigden bij jury én publiek. Dit supplement corrigeert de darmflora, activeert het immuunsysteem met organisch zink en selenium, reinigt en activeert de lever en de nieren en ondersteunt het spiermetabolisme. EquilinIMMUNO werkt positief op het gedrag en uithoudingsvermogen. Bij ruim negentig procent van de paarden is het bewezen effectief. Het wordt gegeven als kuur van zes weken, dit kan naast het normale rantsoen maar het kan ook gegeven worden bij alleen ruwvoer.
Met de meeste stemmen in deze categorie bemachtigde NAF Five Star Magic, een natuurlijk rustgevend middel, de tweede plaats. Als derde eindigde juryfavoriet Subli Atleet, een zeer eiwitrijk supplement waarmee met de juiste training spieren worden gevormd.

Uitleg

In deze vijfde editie van de Horses Product van het Jaar-verkiezing zijn maar liefst 84 hippische producten, diensten en opleidingen genomineerd, verdeeld over 11 categorieën.
De verkiezing is georganiseerd door Eisma Horsesmedia, uitgever van onder meer Bit, Dressuur en Paardenkrant-Horses.nl, en mede mogelijk gemaakt door Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel.
Vanaf 24 november tot en met 31 december 2016 konden paardenliefhebbers stemmen op hun favoriete producten, diensten en opleidingen. Begin januari kwam de vakjury bijeen op Boerderij Het Gagelgat, onderdeel van paardenrusthuis De Paardenkamp in Soest, om de producten en diensten te beoordelen. In het jurypanel zaten voorzitter Dirk Willem Rosie (hoofdredacteur Paardenkrant-Horses.nl), Hank van Campen (dierenarts), Nicole Slijkerman (voedingsdeskundige), Marlien Smit (hippisch journalist), Carolien Munsters (sportfysioloog) en Gisella Bartels (paardenfysiotherapeut).
De consumentenstemmen en de mening van de vakjury telden allebei – respectievelijk voor 30% en 70% – mee in de einduitslag.

Winnaars ruiterarrangement

Eisma Horsesmedia heeft onder de stemmers van de ‘Horses Product van het Jaar Award’ twee ruiterarrangementen bij het paardenhotel van Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel verloot. Dit arrangement bestaat uit:
– Een overnachting voor twee personen
– Diner met live-cooking en ontbijt
– 2 luxe paardenboxen
– Inclusief alle faciliteiten van het Paardenhotel

De winnaars zijn:
Oscar Rosier
Melissa Hoogeveen

De winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

 

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.