Ga naar hoofdinhoud

B Emulasina aan kop in jonge paarden rubriek

Foto Lonneke Ruesink

B Emulasina (v. Sam R), in bezit van Marcel de Boer, won zondagochtend de jonge paarden-rubriek van het ICNN Drachten. John Popely, die op dit moment bij De Boer op stal rijdt, stuurde de zevenjarige ruin ook in de barrage foutloos door het parcours en was de snelste in een tijd van 33,58 seconden.

Deze halfbroer van de goedgekeurde hengst Den Ham Blue R (v. Mr. Blue) werd het afgelopen jaar gereden door een Poolse ruiter. De ruin kwam echter terug omdat zijn vaste ruiter zijn been brak. John Popely nam de teugels over, hij startte hem een keer landelijk en vorige week voor eerst internationaal in het 1.30 m in Zuidbroek. Marcel de Boer heeft hoge verwachtigen van het zevenjarige talent: “Hij is groot en nog jong dus hij moet de tijd krijgen en dan ben ik ervan overtuigd dat hij in de toekomst dikke rubrieken gaat lopen.”

Een tweede plaats in de jonge paarden-rubriek was er voor de Duitse ruiter Tim Rieskamp-Gödeking met La Scale 5 (v. Larson).

Ook Albert Zoer hielt in de barrage de balken hoog, hij eiste met Budine (v. Tangelo van de Zuuthoeve) met een tijd van 34,37 seconden een derde plek op.

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor een video van B Amelusina

 

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook