Baarnse manegehouder blokkeert school met grasbalen

De parkeerplekken van manegehouder Jan Zonneveld zijn dichterbij het Baarnsch Lyceum dan de hoofdingang waar ouders eigenlijk naartoe moeten rijden. De manegehouder baalt dat sommige ouders van scholieren hun auto neerzetten op zijn parkeerterrein.  Het al jaren voortslepende conflict bereikte maandag een nieuwe climax. Zonneveld heeft één van de ingangen van de middelbare school afgesloten met vijf grote grasbalen.

“Ik heb dat al meerdere keren aangekaart bij de school de afgelopen jaren, maar ze zeggen dat het mijn eigen probleem is”, verklaart hij zijn actie tegenover RTV Utrecht.

‘Het zijn er geen honderd per dag’

Baarnsch Lyceum-rector Henk van Ommen begrijpt de frustratie van zijn overbuurman. “Het is heel vervelend, dat snappen wij ook. Ik doe indringende verzoeken aan ouders om op ons eigen terrein te parkeren. Maar het zijn er geen honderden per dag. Hoogstens vijf of tien per ochtend.”

Gemeente moet bemiddelen

Volgens de school heeft de boze buurman al vaker de scholieren-ingang op slot gedaan met een ketting. Het is nu de eerste keer dat hij dat doet met grasbalen. “Ik ga er niet meteen een halszaak van maken”, zegt Van Ommen. “Ik heb de gemeente gevraagd te bemiddelen. Zonder bemiddeling komen we er niet uit denk ik.”

Zonneveld zegt dat hij al eerder heeft aangeklopt bij de gemeente, maar dat hij toen niet geholpen werd.

Bron RTV Utrecht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Baarnse manegehouder blokkeert school met grasbalen
  1. 1

    Helaas zie je overal dat ouders die hun kinderen naar school brengen of ze op komen halen asociaal gedrag vertonen. Hele clubs moeders staan midden op de rijbaan en worden nijdig als je als automobilist wil passeren, want dan moeten ze naar het trottoir (waar ze ook horen te staan). Helaas vinden ouders hun eigen gemak belangrijker dan veiligheid of sociaal gedrag. Ze hebben gewoon geen respect voor eigendommen of verkeersregels. Denk dat de hel losbarst als er per ongeluk een paard een klap tegen hun kostbare bolide geeft of als er een pak hooi of stro op de motorkap terecht komt. Kan de manegehouder heel goed begrijpen.