Ga naar hoofdinhoud

Bart van der Maat en El Greco kampioenen van Etten-Leur

Bart van der Maat met El Greco. Foto: Digishots

In de ontknoping van finale van de 5-, 6-, en 7-jarige springpaarden in Etten-Leur werd Bart van der Maat met AES-goedgekeurde hengst El Greco vanavond de winnaar.  Nadat hij ’s morgens derde werd in de vijfjarigen competitie was hij nu met een snelle rit de concurrentie in de vorm van Michael Kearnis de baas. De Ierse ruiter had in de barrage van de finale maar liefst twee paarden in race, waar hij uiteindelijk tweede en derde mee werd.

De beste negen combinaties die zich in de eerder verreden rubrieken van hun jaargang bovenaan wisten te plaatsen, mochten van start gaan in de finale. Bart behaalde in de barrage in 37.38 seconden de titel ‘Kampioen van Etten-Leur’ en een daarbij behorend nat pak. Nadruipend van het water reageerde de jonge ruiter enthousiast: “Het is super om op zo’n concours met indrukwekkende entourage te winnen.  Ik ben recent mijn eigen spring- en handelsstal begonnen en dan is een overwinning als deze extra mooi. El Greco is een slim paard en weet wat hem te doen staat. In de barrage hebben we tijd kunnen inlopen door El Greco zijn ruime galop en ik verwacht dat dit ook echt een goed paard zal zijn voor de toekomst.”

Op twee en drie stond de Ierse ruiter Michael Kearnis met explosief springende Cogonuts (Oklund) en de bijzonder wendbare Numero Uno-nakomeling Emymolga. Als eerste starter kreeg hij een balk gedurende de rit met Emyolga wat hem van de overwinning afhield, die hij met de rapste tijd van 35. 57 anders had behaald. Zijn tijd van 38.42 met Cogonuts was net niet genoeg voor de overwinning.

Vijfjarigen

Michael Kearnis was vandaag op dreef in Etten-Leur. Naast zijn finale plaatsen won hij met Emymolga  de vijfjarige rubriek in een barragerit van 37,34 seconden. Hij verwees Jordy Duijndam en Efzestien (v. Zirocco Blue Vdl), die samen een tijd van 39.92 klokte, naar de tweede plaats. Op drie eindigde Bart van der Maat in een tijd van 30.29 met El Greco.

Zesjarigen

Deze rubriek werd een thuisfeestje voor de nummers één en twee. Beide ruiters reden paarden van gastheer Rinus Blom. Stalruiter van Hoeve de Grient, Mitchel Sonneveld, pakte met vos merrie Blom’s Doraine (v. Carolus II) de winst in 34.94. Rob de Bruijn deed een knappe poging de tijd van Sonneveld te verbeteren, maar kwam bijna anderhalve seconde later door de finish. Met de Zirocco Blue Vdl-dochter Blom’s Dora reed de Bruijn een tijd van 36.31. Jack Ansems plaatste zich als derde met Dior in 36.50.

Zevenjarigen

Anne-Martine van Liere pakte de zege bij de zevenjarigen, dit deed de amazone met Cartano-nakomeling Cote D’or Vls in 34.06 seconden. Voor de stalruiter van Egbert Schep, Gerd-Jan Horsmans, was er de tweede plaats met Connay (v. Cade Z) in een tijd van 35.20.  Michael Kearins werd in deze rubriek derde, hij deed dit in 35.47 met Cogonuts.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook