Ga naar hoofdinhoud

Bas de Recht: ‘Fijn als de harmonie gewaardeerd wordt’

Bas de Recht. Foto: Lonneke Ruesink
Na een winterstop stuurde Bas de Recht de Polansky-dochter Equiscio's Vivendi voor het eerst weer de ring in op de Subtopwedstrijd in Vlagtwedde. Zijn Intermediaire I-proef leverde hem 66,58% op, genoeg voor de winst.

Helemaal van een leien dakje ging het losrijden niet. “Deze wedstrijd was om er weer in te komen. Vivendi was wat gespannen en ik daardoor ook”, steekt de ruiter van wal. “Ik moest mezelf ook echt even herpakken toen ik de wedstrijdring in reed.”

Foutloos

Het doel van vandaag was om foutloos te rijden. “Dat lukte. De uitgestrekte draf was vandaag wat minder, vanwege de spanning heb ik ervoor gekozen niet voluit te rijden. Normaal scoort ze daar ook wel achten voor””, vertelt De Recht. Wat in de proef erg goed lukte, waren de pirouettes. “Daarvoor scoorden we ook een acht. De series en appuyementen verliepen ook fijn.”

Harmonie

“Waar ik erg blij van word is dat ik van beide juryleden complimenten kreeg over de harmonie en het fijne beeld dat we uitstralen. Ik besteed veel aandacht aan de harmonie en ik draag dat ook graag uit. Dat zoiets gewaardeerd wordt is voor mij belangrijker dan hoge punten”, licht de ruiter toe.

Op 8 april staat het Intermediaire II-debuut van de combinatie op de planning.

Geen topscores

Verdere topscores bleven uit in Vlagtwedde. Marjan Hooge stuurde Ego Tripper Texel (v. Jazz) naar de winst in beide young riders-proeven en in de Prix St. Georges zegevierde Paulien Alberts met BB King (v. Painted Black). Zij bleef hier net voor op Christa Larmoyeur en Superhorse Bandito.

In de Intermediaire II werden er twee startbewijzen voor de Grand Prix uitgedeeld. Saskia Knol behaalde met Cynosa (v. Tuschinski) net 60%, terwijl Katja Renken-Van der Lubbe met Charming Lady (v. Painted Black) 60,79% bij elkaar reed.

Audrey Feenstra won met de Sandro Hit-nazaat Silent Son Amour beide ZZ-Zwaar proeven met scores van 66,43% en 64,71%. Nick Kemps mocht met Chapeau (v. Johnson) tweemaal het ronde lint in ontvangst nemen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.