Ga naar hoofdinhoud

Bastings met twee paarden in top zes in Nice

Remy Bastings, hier met Ambassador. Foto: Charlotte Lemmens / Picturepure.nl

Remy Bastings was op het CDI Nice, dat vrijdag van start ging, met twee paarden van de partij in de Grand Prix en eindigde met allebei in de top zes. De Spielberg-zoon Dior S kreeg de hoogste punten van de twee en werd vierde en Ambassador (v. Rhodium) eindigde op de zesde plek.

Emma Hindle was met Romy del Sol de enige, die boven de zeventig procent scoorde. De Britse amazone kreeg 71,522% van de jury voor haar proef met de Romanov-dochter en stond daarmee heel ruim twee procent los van de concurrentie.

Foundation

Matthias Alexander Rath kwam met Foundation 2 het dichtst in de buurt van het Britse duo en eindigde met 69,043% op de tweede plek. De hengst liep in Nice vandaag zijn eerste internationale Grand Prix. Rath bracht de goedgekeurde Fidertanz-zoon dit jaar op twee internationale wedstrijden uit in de Inter II, waarbij hij drie keer op de eerste en een keer op de tweede plek eindigde. Het Duitse duo bleef op zijn beurt een half procent voor op de Russische Tatiana Miloserova, die met de door Peter en Annemieke Rinkes gefokte  Florento Fortuna (v. Sorento) uitkwam op 68,522%.

Bastings

Met Dior S eindigde Bastings met een totaal van 67,022% op de vierde plaats. Het was voor de schimmelruin pas de derde keer dat hij internationaal op dit niveau in actie kwam en de laatste twee starts leerden beiden een top vijf klassering op. Ook Ambassador wordt pas sinds kort op dit niveau voorgesteld.

Jeugd

In de junioren teamtest zette Coco Soffers een nette prestatie neer met Formidable. Het duo eindigde net buiten de top drie met hun score van 69,495%. Taum Nugteren was met Del Piero goed voor een royale overwinning in de landenproef bij de pony’s. Het duo kreeg 72,619% van de juryleden en dat was meer dan drie procent hoger dan de concurrentie. Noa van Rijbroek en Sterre Martens eindigden respectievelijk met Cezanne de Luxe en Don’t Forget Me op de zesde en zevende plaats.

 

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook