Ga naar hoofdinhoud

Bedroefd gezicht van Tim Lips: zestiende in tussenstand

Tim Lips en Anky van Grunsven
Tim Lips komt beteuterd uit de ring. Uitgerekend op de Olympische Spelen keek Oncarlos zijn ogen weer uit en vroeg hij veel stuurkunst van zijn ruiter om fouten te voorkomen. Ze scoorden vijf procent minder dan gehoopt en met een zestiende plaats in de tussenstand sluiten ze de eerste dag af.

“Het was nu niet zo dramatisch als vier jaar geleden in Hongkong toen hij bang was van het beeldscherm, maar ik ben wel teleurgesteld. We hebben hier van de week nog geoefend, maar hij werd weer erg kijkerig. Ik hoopte dat hij één keer op een kampioenschap normaal zou doen”, is de eerste reactie van Tim Lips.

Oncarlos was terughoudend op de cameraman in een hoek en het juryhokje op de lange zijde en liep wat door het binnenbeen heen. In de eerste uitgestrekte galop voelde Tim Lips dat hij niet weg kon rijden, de tweede was een stuk beter maar daar was de jury weer gereserveerd. “Ik vond dat Tim goed gereden heeft”, vertelt trainster Anky van Grunsven. “Voor hetzelfde geld was hij weggesprongen, de schade bleef nu beperkt. Tim is er ziek van en dat snap ik wel, maar wat doe je er aan. Die scherpte van Oncarlos heb je wel nodig in de cross. Ik vond zelfs dat hij soms er wel een punt bij had mogen hebben. Dan gaf één jury een 8, maar de anderen weer net niet. Hij had echt mooie momenten in zijn proef.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook