Ga naar hoofdinhoud

Beerbaum mede-eigenaar van Twister de la Pomme

Ludger Beerbaum. Foto: De Paardenkrant

Ludger Beerbaum is mede-eigenaar geworden van Twister de la Pomme (v. Darco). De hengst zal beschikbaar blijven voor de Nederlandse fokkerij via Robin Zwartjens van Hengstenstation Tivoli.

De zesjarige hengst, gefokt uit een zeer interessante moederlijn, werd voorheen gereden door de Nederlandse ruiter Robert Vos. Zo namen zij deel aan de hengstencompetitie in Enschede vorig jaar. Begin januari 2013 zagen Beerbaum en zijn manager/trainer Thomas Stiller Twister en raakten geïnteresseerd.

Hoewel Twister pas zo’n tien dagen op stal staat bij Beerbaum en er nog weinig verwachtingen worden uitgesproken, is Stiller enthousiast: “Zijn bloedlijnen zijn zeer interessant voor de Duitse fokkers. Met Darco, For Pleasure en Jalisco B heb je drie interessante hengsten op rij en daarbij is de Jalisco-merrie de moeder van meerdere internationale springpaarden, waaronder Mylord Carthago van Pénélope Leprevost. Ook is Twister een atletisch paard met goede bewegingen en is hij een voorzichtige springer.”

Dit jaar zal Twister verder getraind en opgeleid worden zodat hij volgend jaar als zevenjarige deel kan nemen aan internationale Youngster rubrieken. “Eerst zal hij verschijnen in wat jonge paarden rubrieken, maar vanwege zijn Franse paspoort kan hij niet deelnemen aan het Bundeschampionat. Misschien gaat Philip Weishaupt hem deze zomer starten op de concoursen”, aldus Stiller.

Bron: Horses / Ludger-beerbaum.de / Zwartjens.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook