Ga naar hoofdinhoud

Befaamde Europese kampioenspony Fuego overleden

Foto Lonneke Ruesink

Op 33-jarige leeftijd is de gerenommeerde dressuur pony Fuego (v. Ismael) ingeslapen. Fuego was één van de meest succesvolle pony’s van zijn tijd en won maar liefst acht medailles op Europese kampioenschappen.

De NRPS-gefokte ruin won zijn eerste medaille op het pony-EK in 1991 met de Nederlandse amazone Bianca Westerhof. Hierna werd de vos op elfjarige leeftijd naar België verkocht en vervolgde zijn carrière onder Véronique de Baecker. Zij behaalde naast meerdere EK-medailles samen ook nog eens vier maal de Belgische kampioenstitel. Véronique maakte de overstap naar de Junioren, maar bleef eigenaar van Fuego, hij werd daarna gereden door Julie Verstraeten en Leen Cools.

Na zijn sporen ruimschoots te hebben verdiend, ging Fuego op negentienjarige leeftijd met pensioen. Zijn laatste jaren bracht hij in goede gezondheid door bij Véronique, die op 30 augustus de moeilijke beslissing nam om Fuego in te laten slapen.

Bron: Horses / Eurodressage

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook