Belastingdienst duikt vol in hippische sector

De oprichting van de Werkgroep Elitepaarden maakte al duidelijk dat de Belastingdienst aast op de paardensector. Onlangs heeft de Belastingdienst documenten openbaar gemaakt die meer zicht geven op de aanpak en de eerste ervaringen van de werkgroep. 

De documenten werden op 18 december 2017 gepubliceerd naar aanleiding van een verzoek in het kader van de Wet Openbaarheid Bestuur. Dit verzoek werd ingediend door Peter van Hagen (die eerder deze ingezonden brief schreef op Horses.nl) en Mariëlle Boezelman, beide werkzaam bij Hertoghs Advocaten. In De Paardenkrant van deze week (klik hier voor de online versie) geeft advocaat Peter van Hagen een toelichting op de in december gepubliceerde documenten.

De documenten

De documenten zijn gepubliceerd op Rijksoverheid.nl. Download hier het besluit Wob-verzoek over mogelijke fraude in de paardenhandel (PDF) en de Wob-stukken Elitepaarden (PDF).

Lees ook:

Laat je horen! FIOD haalt reputatie hele paardenbranche door het slijk

Fiscus opent jacht op fraude met toppaarden

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
2 reacties op Belastingdienst duikt vol in hippische sector
  1. 1

    Dat is oud nieuws! Dat speelt al minimaal 5 jaar. In die jaren zijn er diverse ruiters, verenigingen en bedrijven gecontroleerd en zijn er ook (forse) boetes uitgedeeld. Nu gaan ze zich dus ook toeleggen op de paarden.

  2. 2

    De sector is een lobby begonnen in Den Haag om te laten zien hoe belangrijk paarden zijn voor de economie hier en hebben de fantastische cijfers laten zien. Slapende honden wakker gemaakt dus. Ze zoeken de elite paarden, maar ik denk dat er bij de handel in goedkopere paarden meer te vinden is. Als je een duur paard koopt, neem ik aan dat je alles op papier doet ivm eventuele verborgen gebreken.