Ga naar hoofdinhoud

Belg Bernard Fonck Wereldkampioen reining

Bernard Fonck - Foto: FEI/Lizz Gregg

Na Belgisch teamzilver heeft België ook een individuele medaille te pakken in de reining: goud voor Bernard Fonck (45). Bernard versloeg in de individuele finale twee Amerikanen en is de nieuwe wereldkampioen. Fonck werd al zeven maal Europees kampioen en evenveel maal wereldkampioen bij de NRHA. Zijn palmares bij de WEG mag er ook zijn, met drie zilveren en twee gouden medailles. Bernard Fonck zette zijn paard What A Wave dit jaar maar één keer in, met het oog op Tryon. Dat was tijdens het EK, waar hij ook al goud won. 

Bernard Fonck won al meer dan 1.800.000 dollar in reiningcompetities en hoort dus bij de allerbesten van de wereld, maar de Belgische ruiter is de eerste Europeaan die WK-goud pakt. “Ik kan niet trotser zijn. Ik had verwacht bij de beste vijf te kunnen eindigen, maar goud is echt boven verwachting.”

Twee Amerikanen

Fonck kwam op een puntentotaal van 227. De Amerikanen Daniel L. Huss en Cade McCutcheon sloten achter hem aan met respectievelijk 226,5 en 225 punten.

Nederlander Michel Sandijk

De Nederlandse reiners haalden de finale niet. Met een tiende plaats in de tweede kwalificatie voor de reiningfinale werd Michel Sandijck de beste Nederlander op het WK. De 34-jarige in Canada gevestigde ruiter is er trots op. Michel: “Het is superfijn dat je je land zo kunt vertegenwoordigen. Mijn paard voelde ook nu weer supergoed, ze was een klein beetje moe voor de rund down’s naar de stop toe. De merrie gaf alles. We hebben weinig foutjes gemaakt. Het is een zwaar evenement, met weinig mogelijkheden om te rusten. Dit is echt wat we in huis hadden. Ik kan niet blijer zijn en kijk tevreden terug.”

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.