Ga naar hoofdinhoud

Belgen gaan voor promotie in Nations Cup

De Belgische springruiters hopen dit seizoen te promoveren in de Furusiyya FEI Nations Cup. Dirk Demeersman en Jos Lansink verwachten dat een overstap van de tweede naar de eerste divisie dit jaar haalbaar is. “Ik denk dat het einde van het jaar een goed moment is om te promoveren, op voorwaarde natuurlijk dat we voldoende paarden in België kunnen houden”, aldus Jos Lansink.

“Mijn toppaard, Bufero van het Panishof, heeft in Sopot met een dubbele nulronde onder extreem zware druk bewezen dat hij nog steeds top is”, vertelde Dirk Demeersman bij zijn terugkeer uit Polen. ‘Zo beschikken wij in ons land nog over een aantal combinaties en daarnaast zie ik voldoende jonge ruiters en jonge paarden, die op het einde van het jaar klaar kunnen zijn om op het allerhoogste niveau mee te kunnen. Ik denk dan ook dat de promotie op het einde van het seizoen naar divisie 1 op het juiste moment zou komen.”

“‘Mijn tienjarige merrie Santa Maria zette in Sopot een mooie stap voorwaarts’, reageerde Jos Lansink op zijn beurt. “Hopelijk kan ik vrijdag in de landenprijs van Rotterdam met de tienjarige ruin Wervelwind die lijn doortrekken. Mijn achtjarige hengst Virtuose d’Hyrencourt liet zondag in de Grote Prijs van Sopot ook weer mooie progressie zien. De rest van het seizoen staat in het teken van de opbouw.

Bron: Horses / Standaard.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook