Ga naar hoofdinhoud

Belgen grijpen overwinning in Nations Cup Odense

De Belgische equipe heeft vanavond de tweede etappe gewonnen van de Furusiyya FEI Nations Cup in divisie Europa II. Groot-Brittannië werd tweede en de Italianen klommen als derde op het podium. 

Terwijl het eerste team van onze zuiderburen in La Baule genoegen moest nemen met een vierde plek, sprong het tweede team onder leiding van Maurice van Roosbroeck in Denemarken met slechts vijf strafpunten naar de overwinning.

Gilles Dunon reed met Fou de Toi van de Keihoeve twee foutloze manches en had daarmee een belangrijke bijdrage aan de overwinning. Catherine van Roosbroeck bleef met de Cicero nazaat Gautcho Da Quinta foutloos in de eerste manche en kreeg een balk in de tweede omloop. Wilm Vermeir zadelde Garrincha Hedoniste en liep in de eerste manche een tijdfout op. Met acht strafpunten werd hij het streepresultaat in ronde twee. Jerom Guery en Papillon Z liepen averij op in de eerste manche (12 strafpunten) maar herstelde zich knap en bleef foutloos in de tweede ronde.

De ruiters uit Groot-Brittannië werden met 9 strafpunten tweede voor de Italianen die op plaats drie eindigden met 12 strafpunten.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook