Ga naar hoofdinhoud

België krijgt Vlaams paardenloket

De Vlaamse minister-president Kris Peeters maakte maandag het Vlaamse actieplan voor de paardenhouderij bekend. Het actieplan bevat zes onderwerpen waar zestien verschillende acties aan gekoppeld zijn. Deze acties zijn opgesteld om de paardensector de komende jaren te kunnen blijven ontwikkelen. Een belangrijk actiepunt in het plan is de oprichting van een ‘Vlaams paardenloket’, een contact- en aanspreekpunt voor iedereen binnen de paardensector.

Het loket, dat in juni 2009 opent, beantwoordt vragen of verwijst door naar de juiste persoon, organisatie of overheid. Het paardenloket wordt een kenniscentrum en documentatieloket voor informatie over onderwerpen binnen de paardenhouderij. Het informeren gebeurt middels brochures, websites, nieuwsbrieven, studiedagen etc. Kris Peeters investeert 300.000 euro in het nieuwe kenniscentrum.

Een van de onderwerpen uit het actieplan is het verkrijgen van een overzicht van de sector. Verschillende bedrijven, organisaties en personen worden in kaart gebracht. Het actieplan schenkt ook aandacht aan het professionaliseren van het opleidingsaanbod. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn het informeren van en communiceren met de sector. De overheid wil de paardensector meer zien en horen. Regels en wetgeving worden aangepast en transparanter gemaakt. Het laatste actiepunt omschrijft het werk maken van een structurele ondersteuning voor de sector.

Lees meer:
Yolande Wauter Vlaamse paardenambassadeur 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.