Ga naar hoofdinhoud

Belinda Meuldijk heeft plan voor konikpaarden uit Oostvaardersplassen

De petitie Oostvaardersplassen met 123.000 handtekeningen werd gisteren, mede door Belinda Meuldijk overhandigd in Den Haag. De dierenactiviste en actrice schoof 's avonds aan bij Jeroen Pauw en vertelde in het tv programma over de oplossing die ze heeft om een einde te maken aan het schrijnende dierenleed in de Oostvaardersplassen.

Alle konikpaarden weghalen uit de Oostvaardersplassen en naar het buitenland brengen. Dat is het plan van Belinda Meuldijk. “De paardjes kunnen naar de stichting Paard in Nood Spanje, waar zij hun tweede leven mogen beginnen. Dit uiteraard alleen mits volledig in samenwerking met provincie Flevoland en Staatsbosheer en volgens de voorschriften van de NVWA en onder begeleiding van een team dierenartsen”, aldus Meuldijk.

Andere natuurgebieden

“Uiteraard is het onze mening dat alle grote grazers en niet alleen de konikpaardjes weg moeten uit de OVP. Maar omdat stichting Paard in Nood Spanje zich alleen met paarden kan en mag bezighouden, zal er voor de edelherten en Heckrunderen naar andere natuurgebieden moeten worden gekeken.”

Honger en kogels

“Het heeft lang genoeg geduurd en er moet nu met oplossingen gewerkt worden, en niet meer met honger en kogels. Het is de morele plicht van ieder fatsoenlijk mens om te zorgen dat er geen één hongerig of ziek dier achterblijft.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook