Ga naar hoofdinhoud

Benjamin Werndl opent WB-seizoen met kürzege

Benjamin Werndl hier met Der Hit. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In Boedapest werd afgelopen weekend alweer de eerste Wereldbekerwedstrijd verreden. Tosca Visser-van der Meulen eindigde in de kür als beste Nederlander op de vierde plaats en Benjamin Werndl ging er in de Hongaarse hoofdstad met Daily Mirror met de eerste WB-punten van het seizoen vandoor.

De zege was niet unaniem voor de ruiter uit Zuid-Duitsland, maar de score van 78,025% was  ruim twee procent hoger dan het totaal van Morgan Mestre Barbancon, die tweede werd. De score van Werndl en de Damon Hill-zoon was de hoogste internationale score van het duo tot nu toe.

De Spaanse amazone kreeg voor haar kür met Sir Donnerhall II 75,775% en dat was net iets meer dan de 75,575% die Dorothee Schneider kreeg met Fohlenhofs Rock’n Rose. Het Duitse duo, dat  zaterdag de Grand Prix won, werd daarmee derde in de kür.

Top vijf

Visser volgde met Asther de Jeu (v. Contango) op de vierde plaats met 71,075% en Thamar Zweistra, die eerder op de dag al heer en meester was in de Lichte Tour, werd vijfde met Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson TN)

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook