Ga naar hoofdinhoud

Berlin, Ukato en Zento scoren met nafok

Exclusief
Berlin met Gerco Schröder Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De dynamische IPV-index van HorseTelex Results wordt dagelijks bijgewerkt en nu het derde kwartaal 2017 er op zit is het tijd voor een tussenbalans. In de E-klasse (nafok t/m 9 jaar/minimaal 20 nakomelingen) staat Zento (v. Quasimodo Z) nog steeds bovenaan, in de D-klasse (nafok t/m 11 jaar/minimaal 40 nakomelingen) is plaats 1 voor de helaas vroeg overleden Ukato (v. Stakkato) en in de C-klasse (13 jaar/60 nakomelingen) staat Berlin (v. Cassini I) op plaats 2. 

Al vanaf januari 2017 staat de door wijlen Ad Goeijers gefokte Zento aan kop van de E-ranking (nafok t/m 9 jaar/minimaal 20 nakomelingen). De oudste nakomelingen van de Quasimodo Z-zoon, die bij het KWPN niet verder kwam dan de derde bezichtiging, zijn nu negen jaar en breken links en rechts door. In de E-ranking staat Harrie Smolders topper Emerald van ’t Ruytershof (v. Diamant de Semilly) op 2. Zento had eerder dit jaar nog een voorsprong van bijna 100 indexpunten op de E-ranking, maar Emerald wint terrein. Hij staat nu nog maar op 12 punten achterstand, dat waren er in juli nog 40. Richting het einde van het jaar wordt het dus spannend. BWP’er Emerald wordt gevolgd gevolgd door twee andere stamboekgenoten,  Bamako de Muze en  Erco van ’t Roosakker, twee Darco-zonen.

Ukato voor Nintender

Op de D-ranking (hengsten met nafok t/m 11 jaar/minimaal 40 nakomelingen) doen KWPN-hengsten goede zaken. De Hannoveraans gefokte en KWPN goedgekeurde Ukato (v. Stakkato) staat sinds kort op 1. De helaas in 2014 overleden hengst stond in juli nog op de 3e plaats. Op 2 staat de door Stal Roelofs gefokte Nintender (Namelus R x Contender), de kampioen van de hengstenkeuring van Oldenburg-International in 2004. De hengst stond ter dekking bij Paul Schockemöhle en werd daarna via de PSI in 2009 naar Zweden verkocht voor 500.000 euro. Daar staat hij nu ter dekking bij Jan Brinks stal Tullstorp.

VDL Groep Verdi TN (v. Quidam de Revel) stond na de eerste helft van 2017 op 2 in de D-ranking, maar is nu gezakt naar de 4e plaats. Voor hem heeft Cornado I (v. Cornet Obolensky) zich geplaatst. 5e op de huidige D-ranking staat de nummer 3 van de E-ranking, Bamako de Muze.

Ukato:

Berlin

Op de C-ranking (nafok t/m 13 jaar/minimaal 60 nakomelingen) staat Querlybet Hero (v. Baloubet du Rouet) vanaf begin 2016 aan kop. Vader Baloubet du Rouet staat zelf op de tweede plaats op de A-ranking en is in de top van zowel de A-, B-, als de C-ranking goed vertegenwoordigd met zijn zonen.

Op de C-ranking staat Berlin (v. Cassini I), die nog altijd ter dekking staat bij de Radstake, tweede. De voormalige topper van Gerco Schröder doet ook goed mee op de B-ranking (6e) en staat op de A-ranking 12e. Hij is ten opzichte van 2016 flink gestegen.

Cornet nog altijd op 1

Op de B-ranking (nafok t/m 15 jaar/minimaal 80 nakomelingen) staat Cornet Obolensky nog altijd aan kop met een IPV dat bijna 80 punten hoger is dan de nummer 2 Vigo d’Arsouilles (v. Nabab de Reve). Derde is hier Paul Schockemöhles Balou du RouetCasall van het Holsteiner Verband staat 4e en op 5 Schockemöhles oogappel Chacco-Blue. Zesde is dus Berlin en op de zevende plaats is de vader van Zento, Quasimodo Z, te vinden.

Kannan en Cardento stijgen

Cornet Obolensky heeft in de afgelopen maanden na goede prestaties van zijn nakomelingen For Pleasure een keer van de troon gestoten, maar de Furioso II-zoon staat op de dynamische ranking nu weer bovenaan. Het verschil tussen For Pleasure en Cornet is overigens niet groot: zo’n 20 indexpunten. De top drie is ongewijzigd, met de onlangs overleden Baloubet du Rouet op 3.

Zijn zoon Balou du Rouet is wel gezakt naar de 6e plaats (4) en Kannan en Cardento zijn gestegen. VDL-hengst Cardento staat nu op 4 en KWPN’er Kannan op 5. De top-10 wordt gecompleteerd door Casall ASK, Chacco-Blue, Kashmir van Schuttershof en Heartbreaker.

Klik hier voor de volledige rankings (alleen voor abonnees)

Klik hier voor uitleg over de HorseTelex Results-ranking

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.