Ga naar hoofdinhoud

Bertram Allen wint Longines GP Dublin

Bertram Allen met Molly Malone Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bertram Allen wint in eigen land de Longines Grand Prix op het CSIO5* evenement in de hoofdstad Dublin. In de barrage stuurde hij de merrie Molly Malone V (v. Kannan) snel door het parcours en zette een tijd neer van 39.67 seconden. Jong talent Allen liet hiermee 39 combinaties achter zich en neemt door deze overwinning 66.000 euro mee naar huis.

Achter Allen eindigde op de tweede plaats de Amerikaan Kent Farrington met de KWPN-ruin Uceko (v. Celano). Hij was slechts 1.3 seconde langzamer dan de Ier, wat hem een bedrag opleverde van 40.000 euro.

De Fransman Timothee Anciaume stuurde de Selle Français gefokte hengst Padock du Plessis (v. Kannan) naar de derde plaats met een tijd van 42.59 seconden. Deze plek in dit klassement is goed voor 25.000 euro. Echter moet hij deze wel delen met een andere Fransman: Jerome Hurel. Hij reed exact dezelfde tijd in de barrage met de hengst Quartz Rouge (v. Ultimo van Ter Moude), tevens ook Selle Français gefokt.

De best presterende Nederlander in deze Longines Grand Prix Tour is Robert Vos. Met acht strafpunten in de eerste manche moesten hij en de KWPN’er Another Pleasure (v. For Pleasure) genoegen nemen met de 19e plaats.

Ook kwam Leopold van Asten van start met de 10-jarige KWPN’er VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker). In de eerste manche maakte hij 3 springfouten en kwam daardoor terecht op de 26ste plaats.

Verder verschenen Johnny Pals met Vignet (v. Heartbreaker) en Wout-Jan van der Schans met Labors Wonderboy (v. Indoctro) in de springring. Zij hebben beiden het parcours vroegtijdig verlaten.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook