Ga naar hoofdinhoud

Beslag op ruim tachtig paarden, acht inmiddels ingeslapen

Na een melding over een vermeend verwaarloosd paard op een boerderij in de Amerikaanse staat Oregon, trof de politie een veel groter aantal paarden die er slecht aan toe waren. Daarop zijn 83 paarden in beslag genomen, waarvan er inmiddels acht zijn geëuthanaseerd.

De agenten troffen de 83 voornamelijk Arabische paarden in verschillende stadia van ernstige hoefverwaarlozing. “Sommigen van de paarden hadden hoeven die om hun benen krulden”, aldus een woordvoerder van de politie. Hij voegde er aan toe dat geen van de paarden ondervoed was.

Ernstige hoefverwaarlozing

De paarden werden afgelopen weekend in beslag genomen en overgebracht naar Animal Rescue Ranch. Na uitgebreide veterinaire onderzoeken werden acht van de paarden ingeslapen vanwege complicaties door ernstige hoefverwaarlozing, waaronder artritis en hoefbevangenheid. De overige paarden krijgen revalidatiezorg.

Eigenaar en verzorger beschuldigd

De eigenaar en de verzorger van de paarden zijn beiden beschuldigd van ‘Animal Neglect 1’, een misdrijf voor het verwaarlozen van tien of meer dieren. Zowel de eigenaar als de verzorger waren niet bereikbaar voor commentaar.

Klik hier voor video 1 en hier voor video 2.

Bron: KTVZ/TheHorse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.