Ga naar hoofdinhoud

Betrapte zadelrovers brengen buit weer terug

Vorige week woensdag werden twee dure dressuurzadels gestolen uit een stal in Lage Vuursche (Utrecht). De dag erna zette de bestolen eigenaresse van de zadels de haarscherpe beelden van de beveiligingscamera op YouTube, en zondag waren de zadels weer terug. Met een briefje van de daders. Geen excuses, maar wel met naschrift: P.S., leuk filmpje.

Na de diefstal kwam de eigenaresse van de zadels, die niet bij naam genoemd wil worden, meteen in actie. De politie begon een sporenonderzoek en zelf plaatste ze de beelden op internet met de oproep: herken je deze daders, bel dan. Ook deelde ze flyers uit bij supermarkten en waarschuwde andere ruiters op een paardenforum.

De aanpak had al snel resultaat: zondagavond jl. vond de eigenaresse de zadels ongedeerd terug in haar stal. Ze is er blij mee, net als met de tweede video-opname van de daders waarop te zien is dat ze de zadels weer terugbrengen. Ook deze zijn doorgestuurd naar politie. Onderzocht wordt of er een link is met een tweede zadeldiefstal in de omgeving.

De daders, een jongen en een meisje, schreven in hun briefje dat het een studentengrap was. De eigenaresse gelooft er niets van: ,,Studentengrappen zijn in september, niet nu.”

De eigenaresse van de zadels snapt nog steeds niet hoe de dieven haar dressuurzadels konden stelen. Zelf zat ze binnen te werken. De waakhonden lagen te slapen en de tuinmannen hadden niets gehoord. Gelukkig waren de beveiligingscamera’s ingeschakeld en op de juiste plek gericht.

Bron: Gooi en Eemlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.