Ga naar hoofdinhoud

Big Star en Jerich Parzival wederom bovenaan WBFSH-ranking

De koppositie van de WBFSH-ranking bij zowel de dressuur- als de springpaarden blijft ongewijzigd. Quick Star-zoon Big Star schittert nog altijd bovenaan de springranking en Jerich Parzival, die definitief deel zal nemen aan de Europese kampioenschappen in Herning, prijkt bovenaan de dressuurranking. Het stamboek van beide paarden, het KWPN, staat ook op kop bij zowel de spring- als de dressuurstamboekenranking van de WBFSH.


De springpaardenranking wordt, zoals te voorspellen, gedomineerd door Almé– en in het bijzonder Galoubet A-bloed. Big Star, via vader Quick Star een kleinzoon van Galoubet A, prijkt bovenaan, terwijl Reed Kessler’s Cylana, een dochter van de Galoubet A-zoon Skippy II, op plek twee staat. De nummer drie van de lijst Silvana HDC (v. Corland) is een uitzondering, maar nummer vier Chaman is via vader Baloubet du Rouet eveneens een kleinzoon van Galoubet A. Op de vijfde plek staat de Selle Français-merrie Castle Forbes Myrtille Paulois (v. Dollar du Murier), die via grootvader Jalisco B ook het nodige Almé-bloed voert.

Bij de dressuurpaarden is al lang niet zo ingewikkeld meer welke bloedlijn de beste toppaarden geeft, want dat is zonder meer de Duitse D-lijn, met Donnerhall als rode draad. Jerich Parzival is als zoon van Jazz en kleinzoon van Ulft de enige uitzondering van de top vijf. Nummer twee is Damon Hill NRW, een zoon van Donnerhall, en ook nummer drie Glock’s Undercover (v. Ferro) voert aan moederzijde het bloed van Donnerhall. Nummer vier Don Auriello en nummer vijf Desperados FRH komen ook, zoals hun namen al suggereren, uit de befaamde D-lijn.

Het KWPN staat zowel bij de spring- als de dressuurstamboeken op één. Met royale afstand op het Holsteiner Verband staat het KWPN bij de springstamboeken met 6937 punten op één. Het Holsteiner Verband staat tweede en het Belgische BWP derde. Bij de dressuurstamboeken staat het KWPN ook op één, zij het met 13210 punten iets minder overtuigend. Het Hannoveraner Verband volgt namelijk op de tweede plek met 13154 punten. Het Westfaler stamboek staat derde.

Bij de ranglijst voor eventing stamboeken staat het Irish Sport Horse Studbook (ISH) ruimschoots bovenaan. Het Selle Français volgt op de tweede plek en het Hannoveraner Verband op plek drie. Bij de individuele ranking staat Sandhills Brillaire (v. Staccato) op plaats één. Nereo (v. Fines) komt op plek twee en Mr Cruise Control (v. Cruising) op plek drie.

Klik hier voor alle WBFSH-rankings.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.