Ga naar hoofdinhoud

Bijeenkomst eigenaren topsport paarden op Indoor Brabant

Op Indoor Brabant heeft de KNHS in samenwerking met de Rabobank een groep eigenaren van Olympische- en B-kader paarden uitgenodigd voor een bijeenkomst. Technisch directeur van NOC*NSF Maurits Hendriks schetste na een korte inleiding de wegen die hij richting de Olympische Spelen van 2016 heeft uitgezet.

Daarin zijn de kansen op podiumplaatsen richtinggevend geweest. Zo stelde Hendriks dat het overgrote deel van de medailles die op de Olympische Spelen tot nu toe werden gewonnen slechts door een klein aantal sporten zijn behaald. Juist deze sporten, waaronder ook de hippische sport, worden nu volop door NOC*NSF ondersteund.

Daarna kregen achtereenvolgens de bondscoaches Wim Ernes, Rob Ehrens en Martin Lips de gelegenheid om hun route richting de EK’s in Herning en Malmö dit jaar en de WEG in 2014 te schetsen. De landenwedstrijden spelen in alle drie de disciplines een hoofdrol.

Al laatste spreker kwam Theo Ploegmakers, voorzitter van de KNHS, aan het woord. Hij schetste de mogelijkheden van de Stichting het Nederlands Olympisch Paard, die zich als volkomen van de KNHS losstaande stichting gaat inzetten om topsportpaarden voor Nederland te behouden. “Om dit doel te bereiken zal steeds naar maatwerk gezocht worden en zullen geen standaardcontracten met de eigenaren worden opgemaakt”, aldus Ploegmakers, die binnenkort de bestuurlijke samenstelling van deze stichting bekend gaat maken.

Bron: Horses / KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook