Ga naar hoofdinhoud

Bijna 200 veulens op BWP-kampioenschap

(22.00u) 22 augustus – Op 27 augustus komen in Oud-Heverlee 198 BWP-veulens en 32 BRp-veulens in de ring op het nationaal BWP-kampioenschap. Het aantal vrouwelijke en mannelijke veulens is voor deze editie min of meer gelijkmatig verdeeld : 104 vrouwelijke veulens en 94 mannelijke veulens. De verscheidenheid aan vaders is weerom zeer groot. Van maar liefst 95 verschillende dekhengsten, zowel BWP-gekeurd als elders gekeurd, zullen er veulens worden getoond. Van Querlybet Hero HGT-BWP, de vijfjarige zoon van Baloubet du Rouet, zullen er maar liefst negen veulens aantreden. Nagano HGT-BWP (v. Lux Z) zal vertegenwoordigd worden door zeven veulens. Dekhengsten waarvan er zes nakomelingen zullen aantreden zijn : Toulon (v.Heartbreaker), Obourg HGT-BWP (v.Richebourg), Wandor van de Mispelaere HGT-BWP (v.Landor S), Action-Breaker HGT-BWP (v.Heartbreaker) en Fiderhit HGT-BWP (v.Fidermark). De BWP-veulens zullen worden beoordeeld door vier leden van de Nationale jury BWP, op hun beurt bijgestaan door de Poolse juryleden Janusz Bobik en Bogdan Kuchejda. De beoordeling van de BRp-veulens zal worden toevertrouwd aan Georges De Maertelaere, Jean Meurrens, Marleen Van de Wiele en Maddy Bloemen. Het kampioenschap begint om 10u ’s ochtends. De vrouwelijke veulens en mannelijke veulens BWP starten in ring 1 en 2. De veulens BRp starten gelijktijdig in ring 3. Na afloop van de selectie van de BWP-veulens wordt er plaats gemaakt voor de uitreiking van de ereprijs Dr. Tijskens met een showelement gebracht door de BWP-dekhengst Saros van ’t Gestelhof (v.Ramiro). Daarna volgt de finale van de BWP-veulens. Daarin treden de vijftien beste mannelijke en vrouwelijke veulens opnieuw aan voor de jury. (PK, overname niet toegestaan)

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook