Ga naar hoofdinhoud

Black Caviar en Treve beste renpaarden van 2013

De Australische topmerrie Black Caviar en Arc de Triomphe 2013-winnaar Treve werden vrijdagavond tijdens de Longines World’s Best Racehorse-gala-avond, die plaatsvond op de Hong Kong International Races, uitgeroepen tot ‘s werelds best presterende renpaarden. Beide viervoeters behaalden dit jaar een totaalscore van 130 punten, gevolgd door Wise Dan, die 129 punten verzamelde.

De betreffende ranglijst wordt onder toezicht van het IFHA (International Federation of Horseracing Authorities) samengesteld door officials afkomstig uit de vijf continenten en op basis van de door paarden behaalde wedstrijdpunten in paardenrennen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Afrika, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Ook deze kersverse winnaars hun namen worden naar jaarlijkse gewoonte gegraveerd in de trofee, genaamd ‘Equus’, een grote kristallen vaas, waarvan de winnaars telkens een kleinere versie mee naar huis krijgen . Voor het eerst sinds de start van de wereldranglijst werden de drie beste renpaarden en hun eigenaars geëerd tijdens de jaarlijkse ceremonie.
De definitieve versie van de ‘Longines World’s Best Racehorse Rankings’ wordt bekendgemaakt en gepubliceerd op 16 januari 2014.

Bron: Horses / Equestro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook