Bloedverversing Groninger Paard noodzakelijk

De fokkers van het Groninger Paard moeten gestimuleerd worden om een Duitse hengst in te zetten. Dat kan door de dekgelden te verlagen, volgens voorzitter Peter Kats van het Groninger stamboek. 

Hij heeft een commissie ingesteld die de samenwerking met het Ems-Dollard verband gaat onderzoeken. Bé Bekkering, bekend als speaker van paardenevenementen, zal de commissie gaan leiden. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de commissie zal slagen in haar missie. “Op hengstenkeuringen zie je zowel in Duitsland als in Nederland steeds vaker dezelfde mensen. Er is dus belangstelling aan weerszijden. Binnenkort zullen wij gesprekken voeren over het opzetten van gezamenlijke keuringen.”

Volgens Kats moeten de fokkers gestimuleerd worden andere hengsten te gebruiken om inteelt te voorkomen binnen het kleine stamboek. Kats zei dit tijdens de oefening voor ’t Peerdespul op 28 augustus in het Stadspark in Groningen.

Het Groninger Stamboek omvat ruim 900 paarden.

 

Bron: dvhn.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.