Ga naar hoofdinhoud

Blog Tamara van de Krol: Oren erop en gaan

Blog
Team Paardenkrant: Tamara van de Krol en draver Udo West en hardloper Rick Helmink

Het verhaal van mijn draver Udo is eigenlijk best bijzonder. In zijn jongere jaren liep hij op de drafbaan. Hij heeft vier rondjes gelopen in Wolvega, maar kwam de kwalificaties amper door. Al snel werd duidelijk dat hij niet de beste van zijn soort is. Oftewel: te langzaam.


Hij kwam terecht bij een vrouw die hem omschoolde tot rijpaard. Na een paar jaar besloot zij hem te verkopen en vond ik hem op Marktplaats. Mijn eerste eigen paard. Toen had ik me er geen voorstelling van kunnen maken dat we zeven jaar later samen naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo zouden afreizen. Wat heeft een rasechte draver nou bij de spring- en dressuurringen van de KNHS te zoeken?
Maar we kwamen niet om te springen of te dressuren. Hoewel veel dravers prima in staat zijn om een springparcoursje foutloos rond te komen of nette punten te scoren in een dressuurproef, is dat aan ons – waarschijnlijk door mijn gebrek aan talent – niet besteed. Nee, we kwamen om te doen waar Udo het best in is en wat hij het liefste doet: buitenrijden!

Samen met hardloper en Paardenkrant-collega Rick deden we namelijk mee aan Ride&Run, georganiseerd door Bit en KNHS. Vijf (of toch zes?) kilometer hebben we heerlijk gedraafd over de Ermelose hei. Udo’s vrolijkheid en constant naar voren staande oortjes bezorgen mij altijd een lach op m’n gezicht. Aandrijven is niet nodig, vol enthousiasme loopt hij lekker voorwaarts. Wat is er nou leuker dan dat in teamvorm samen met heel veel andere (paarden)sportliefhebbers te beleven? Met het najaarszonnetje erbij kon mijn dag niet meer stuk. En als klap op de vuurpijl zijn we als tweede geëindigd in de wedstrijdklasse! Maar oké, dat hebben we eigenlijk vooral te danken aan de topprestatie van Rick 😉

Tamara van de Krol 

Klik hier voor de blog van Rick Helmink. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook