Ga naar hoofdinhoud

Blom’s Ever Blue verkocht aan Charlie Jayne

Ever Blue en Mitchel Sonneveld. Foto: Melanie Brevink

Zirocco Blue-nazaat Blom's Ever Blue zal niet langer uitkomen onder Mitchel Sonneveld. De zevenjarige hengst verlaat vandaag de stallen van Rinus Blom en vliegt dinsdag naar de USA. De bruine won in zijn sportcarrière onnoemelijk veel competities, waaronder dit jaar de Hengstencompetitie klasse Z/ZZ en de Youngster Tour op Jumping Etten-Leur. 

Blom’s Ever Blue wisselde herhaaldelijk van eigenaar. Rinus Blom kocht de hengst als veulen, waarna hij deze ter veiling aanbood in de Select Sale. De rijschoolhouder besloot na twee jaar de KWPN-hengst toch voor de helft terug te kopen van Robert Muntel. Blom zag de Indorado-kleinzoon naar grote hoogtes springen, maar besloot in goed overleg met de mede-eigenaar toch te verkopen. De verkoop aan Amerikaans topruiter Charlie Jayne kwam tot stand door bemiddeling van Harrie Smolders en Axel Verlooy.

“Ever Blue moest natuurlijk niet weg, maar er werd constant naar gevraagd. Voor de bedragen die geboden werden is het onverantwoord om zo’n paard aan te houden. Een bedrijf draait nu eenmaal niet als je alles oppot. Er is altijd een risico, je weet nooit of een paard op termijn gezond blijft en nu kan hij in topvorm internationaal verder onder een fantastische ruiter”, aldus Rinus Blom.

Bron: Equitext / Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook