Ga naar hoofdinhoud

Bodysuit voor paarden waarschuwt eigenaren bij ziektes

De in Frankrijk ontwikkelde bodysuit voor paarden moet het voor eigenaren mogelijk maken om 24 uur per dag het welzijn van zijn dier in de gaten te houden. Het vest van Equisense Care waarschuwt via de app een eigenaar bij ziektes of blessures. Volgend jaar wordt de innovatieve bodysuit gelanceerd, nu is de campagne gestart om fondsen te werven voor de uitvoering ervan.

In combinatie met een smartphone app zal het ‘tech-vest’ de paardeneigenaren in staat stellen om hun dieren continu in de gaten te houden. Het is de bedoeling dat het vest signalen naar de app gaat sturen bij tekenen van bijvoorbeeld koliek.

De eerste versie van Equisense Care, die in het najaar van 2017 wordt gelanceerd, verzamelt gegevens over de hoeveelheid tijd van bewegen, in welke gang, de afgelegde afstand, de tijd besteed aan slapen, hartslag, ademhaling en transpiratie.

Als het onderzoek en de ontwikkeling volgens plan verloopt, zal een latere upgrade van de gezondheids-app zijn die de verdere analyses maakt van de lichaamstemperatuur, agitatie en de tijd besteed aan eten.

Equisense Care is ontwikkeld uit een zes maanden durend onderzoek waarbij gegevens van gedrag en lichamelijke gesteldheid van paarden op stal en paarden in de wei werden verzameld. Dierenarts en ontwikkelaar Marine Slove: “Met deze data werd het mogelijk om ziektes als maagzweren en krampkoliek te voorkomen die direct gelinkt worden aan de dagelijkse leven van een paard ten opzichte van het leven in de natuur. We weten dat deze ziektes deels gekoppeld zijn aan spanning.”

Equisense Care zal 500 euro gaan kosten of te verkrijgen via een maandelijks abonnement van 19,90.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Horse and Hound

 

Eén reactie op “Bodysuit voor paarden waarschuwt eigenaren bij ziektes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook