Ga naar hoofdinhoud

Bondscoach Heuitink: ‘Dat geeft een goed gevoel richting het EK’

Met de winst in de landenwedstrijd en klinkende overwinningen van Frank Hosmar en Sanne Voets hebben de Nederlandse para-dressuurruiters hun visitekaartje afgegeven in Roosendaal. De internationale wedstijd bij Den Goubergh gold als eerste observatiewedstrijd richting het Europees Kampioenschap. “We wonnen de landenwedstrijd met een heel mooi percentage en Frank en Sanne slaan een flink gaatje naar de concurrentie. Dat geeft een goed gevoel richting het EK”, klinkt bondscoach Joyce Heuitink tevreden.

“Ik heb in Roosendaal een paar hele goede proeven gezien van mijn ruiters. Frank Hosmar en Sanne Voets hebben allebei heel goed gereden. Ze hebben een heel mooi gaatje geslagen naar de concurrentie”, vertelt Heuitink na afloop van CPEDI3* Den Goubergh in Roosendaal. “Lotte Krijnsen reed de beste wedstrijd van het seizoen en dat is gewoon knap. We wonnen de landenwedstrijd terwijl ik Wallace van Nicole den Dulk en Uniek van Rixt van der Horst niet op kon stellen. Beide paarden kampen met lichte blessures. Dat komt richting het NK in juli wel goed. Roosendaal was een observatiewedstrijd en geen kwalificatiewedstrijd richting het EK.”

Hattrick

In Grade V was Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) heer en meester. De routinier won alle drie de proeven met hoge percentages. In de afsluitende Kür op Muziek waardeerden de juryleden zij verrichting met ruim 78 procent. In de teamtest en individuele proef op vrijdag en zaterdag stonden er percentages van 74.922 en 74.405 onder aan het protocol. “Het is bijzonder knap van Frank dat hij weer steeds deze hoge percentages weet te halen. Bij ons krijgen de combinaties geen percentages van 80 procent. Frank rijdt gewoon top”, aldus Heuitink.

Armin-kür

Sanne Voets domineerde Grade IV met haar vosruin Demantur (v. Vivaldi), waarmee ze vorig jaar in Rio de Janeiro Paralympisch goud won in de Kür op Muziek. In Roosendaal won ze met haar imponerende Armin-kür met een prachtige score van 76.267 procent. Ook de teamtest en de individuele proef waren een prooi voor Voets. Twee keer deed ze dat met ruim 73 procent. “Sanne reed heel steady en Demantur was bergop, heel gedragen en Sanne werkt de onderdelen in de proeven super af. Sanne reed gewoon heel goed”, kijkt de bondscoach terug.
Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.