Ga naar hoofdinhoud

Bondscoach Holger Schmezer overleden aan hartinfarct

Holger SchmezerDe Duitse dressuurbondscoach Holger Schmezer is gisteravond in zijn hotelkamer in Den Bosch overleden aan een hartinfarct. Het overlijden van Schmezer werd ontdekt nadat hij niet kwam opdagen tijdens een afspraak met het Duitse team. De bondscoach werd slechts 65 jaar.

Schmezer is op 9 maart 1947 geboren in Bad Rappenau. Hij kwam op zijn vijftiende via de moderne vijfkamp terecht in de paardensport. Eerst werd hij eventingruiter, daarna stapte hij over naar de springsport. Toen hij ontdekte dat er vrijwel alleen banen in de dressuursport beschikbaar waren, besloot hij op zijn negentiende in training te gaan bij dressuurruiter Willi Schultheis. Na jaren van werken op een privéstal opende hij In 1979 zijn eigen stal in Verden-Borstel.

In 1996 werd Schmezer bondstrainer voor de jeugd. Onder zijn toezicht wonnen de junioren en young riders 25 EK-medailles, waarvan dertien gouden plakken. In 2000/2001 volgde hij Klaus Balkenhol op als bondcoach van de Duitse dressuurploeg senioren en werd onder zijn begeleiding op alle grote kampioenschappen, van EK’s tot Olympische Spelen, medailles in alle kleuren gewonnen. Schmezer zou de functie van bondscoach bekleden tot de Olympische Spelen in Londen. Hij wilde zich daarna meer gaan richten op het trainen van individuele ruiters.

Bron: Horses.nl

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Lees hier alles over Indoor Brabant 2012

6 reacties op “Bondscoach Holger Schmezer overleden aan hartinfarct

 • Mariska

  wat een naar bericht, veel sterkte aan zijn nabestaanden gewenst.

 • Marijke

  Wat vreselijk zeg! Ik wens alle betrokkenen veel sterkte de komende tijd

 • AC

  Mein tief empfundenes Beileid an seine Frau und an seine kleine Tochter!
  Viel Glück den deutschen Dressurreitern in Den Bosch, widmet Eure Ritte dem verstorbenen Coach!

 • nicole

  Zeer schokkend nieuws, echt in en in triest. Heb er eerst een nachtje over moeten doen om tot een reactie te kunnen komen. Echt vreselijk dit. Heel erg dat zo’n bijzondere en aardige man zo vroeg moet gaan. Mijn gedachten gaan uit naar zijn vrouw en kleine meisje.

 • t

  wat erg dit, veel sterkte voor de na bestaanden

 • Feanaro

  De minuut stilte tijdens Indoor Brabant was indrukwekkend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.