Ga naar hoofdinhoud

Bondscoach Jan van Beek in zeer zorgwekkende toestand in ziekenhuis

Jan van Beek is in de vroege ochtend van vrijdag 6 juli getroffen door een aneurysma in zijn hoofd. De 42-jarige eventingbondscoach ligt op dit moment in zeer zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. Dat heeft de KNHS in overleg met de familie van Van Beek vandaag bekend gemaakt.

Jan van Beek is al weer enige jaren bondscoach eventing van de Nederlandse junioren en young riders. Met het young riders-team won hij vorig jaar zilver op het EK, de eerste teammedaille ooit in deze discipline voor Nederland. Komende week zou Van Beek met zijn pupillen afreizen naar Frankrijk voor het EK van dit jaar.

Buurman neemt EK-taak over

Om er voor te zorgen dat de ruiters onder deze uiterst verdrietige omstandigheden zo goed mogelijk begeleid worden op het komende EK, neemt Mans Buurman (bondscoach eventing pony’s), de taken van Van Beek waar. Buurman wordt bij deze moeilijke taak in Frankrijk ondersteund door Francis Verbeek en Tim Lips.

Familie vraagt privacy

De familie van Jan van Beek heeft uitdrukkelijk aangegeven de huidige situatie geheel binnen de privésfeer te willen houden. Alle blijken van medeleven worden zeer gewaardeerd, maar het dringende verzoek van de familie is om hun privacy wens te respecteren.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook