Ga naar hoofdinhoud

Bosty: ‘Op zo’n moment doet het volkslied je nog veel meer’

Roger-Yves Bost met Pegase du Murier Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In allerijl was hij gemaakt. Van zwarte elastische bandage. Maar hij zat om de rechterarm. Roger Yves Bost draagt net als zijn Franse teamgenoten in Aken een rouwband. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van Nice. Op zaterdagmiddag won hij de 1.55 Preis der AachenMünchener met Adelfos-zoon Pegase du Murier

Bosty lacht schamper. “Op 13 november vorig jaar, op de avond van de aanslagen in Parijs won ik ook een Grote Prijs. Nu weer. Op zo’n moment doet de Marseillaise je echt nog veel meer.”

De Franse ruiters besloten gezamenlijk dit weekend een rouwband te dragen. “We hebben gehoord dat het thuis erg werd gewaardeerd”, vertelt Bosty.

Sensibel

Bosty startte in de AachenMünchener Pegase du Murier vooral om de hengst ervaring op te laten doen. “Hij heeft heel veel kwaliteit, maar mist nog de routine. Vandaar dat ik hem in deze proeven mee laat lopen.”

Voor Pegase du Murier was het de derde keer dat hij deze week in Aken de ring mocht betreden. “Dan zie je dat hij de eerste ronde   nog blokkeert. Gewoon door de spanning die hij opbouwt”, aldus Bosty, die het parcours wel foutloos wist af te leggen.

“Daarom heb ik hem voor de barrage in de paddock niet meer te hoog laten springen. Om zijn vertrouwen te vergroten. Het is niet de bedoeling dat hij zich overspringt en uiteindelijk bang wordt.”

Voorwaarts rijden

Uiteindelijk wist Bosty juist met de hengst die eerder nog volledig dreigde te blokkeren de wedstrijd te winnen in een tijd van 44.94.  Zelf zegt de Fransman daarover: “Juist in het voorwaartse rijden bleek dat hij beter ging springen en meer vertrouwen had. En dan ben je ineens twee seconden sneller dan de rest!”

De tweede tijd (46.54) werd neergezet door Beezie Madden met de KWPN-goedgekeurde Breitling Ls. Sergio Alvarez Moya met Arrayan lieten de chronometer op de derde tijd (47.61) stoppen.

Klik hier voor de uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook