Ga naar hoofdinhoud

Boyd Exell weer klasse apart in Madrid

Boyd Exell heeft op zaterdagavond de inloopwedstrijd van de wereldbekerkwalificatiewedstrijd in Madrid met overmacht gewonnen. Achttien strafseconden bleef de Australiër voor op de Duitser Rainer Duen. Voor Koos de Ronde wachtte na deze warming-up ronde het derde geld.

Exell wist in geen van beide omlopen de strafpuntenlei schoon te houden. Ondanks de twee ballen die hij in totaal van de kegels tikte was de Australiër toch oppermachtig in Madrid, waar dit weekend voor het eerst een wereldbekerwedstrijd mennen op de agenda staat. Met een eindscore van 232.78 mocht de Australiër zich wederom als eerste opstellen.

Tweede met 250.74 strafseconden op de teller werd Rainer Duen, die vorige week in Stuttgart al goed scoorde met een derde plaats in de wereldbekerwedstrijd.

Scherprechter in het parcours was de listig voor de boarding opgestelde poort acht waarna de menners direct een haakse wending naar links moesten rijden. Exell kwam er in zijn eerste ronde nog zeer genadig mee weg toen zijn rechter voorpaard de rechter kegel buitenom passeerde, maar het rijtuig wonderwel in het spoor tussen de kegels bleef. Het lot was op deze poort De Ronde minder goed gezind; de menner zag tot twee keer toe hier de bal naar de grond gaan. In de eerste ronde moest De Ronde nog twee ballen incasseren, in het tweede parcours bleef het bij één fout. Een totaal van 257.15 op de eindlijst was goed voor de derde plaats.

De Belgische Glenn Geerts had in zijn eerste parcours een ernstige communicatiestoornis met zijn span en kwam hierdoor met twintig strafpunten de ring uit. In het tweede parcours herpakte de Belg zich en sloot hij de inloopwedstrijd uiteindelijk met een foutloze rit en een vierde plaats af.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook