Ga naar hoofdinhoud

Brabantse paardenbedrijven bestolen door brutale zadeldieven

Minstens zeven Brabantse paardenbedrijven hebben de afgelopen tijd bezoek gehad van zadeldieven die zeer brutaal te werk gaan, meldt nos.nl. Eén van hen is paardenhandelaar Hans Dings uit Heeze, die 13 zadels kwijtraakte aan de roversbende.

“Ons halve kozijn lag eruit en ze zijn met boren in de weer geweest”, meldt een stalmedewerkster aan de NOS. “Wij waren gewoon thuis. Het is ongelofelijk dat we niets hebben gehoord.”

Stage lopen

De daders zijn hoogstwaarschijnlijk buitenlanders die steeds op dezelfde manier te werk gaan. Ze melden zich bij een paardenhouderij, vragen naar mogelijkheden om stage te lopen en gebruiken dit bezoekje om de situatie te verkennen. Later keren ze dan terug om hun slag te slaan.

Vier keer

Bij Susan’s Pony Ranch in Eindhoven werd de afgelopen tijd zelfs vier keer ingebroken.

Bron: NOS

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook