Ga naar hoofdinhoud

Bram Chardon debuteert sterk met vierspan paarden

Voor zowel de vierspannen als de enkelspannen is 2014 een WK jaar, waardoor deze eerste internationale wedstrijd in Horst een belangrijke graadmeter was. Bram Chardon en Marco Freund, twee jonge talenten die goud en zilver behaalden op het WK voor pony’s, debuteerden bij de paarden en sloten direct aan bij de internationale top. 

Vierspan paarden
Horst is voor de Nederlanders één van de drie observatiewedstrijden voor de Wereldruiterspelen in september dit jaar, waar waarschijnlijk maar drie Nederlandse afvaardigingen mogen starten. Regerend wereldkampioen Boyd Exell liet het beste dressuurresultaat van 77,6% noteren. Vlak daarachter eindigde Nederlands – en Europees kampioen Theo Timmerman als tweede. Veel waardering voor de wereldkampioen bij de vierspan pony’s Bram Chardon, die met het vierspan paarden van Wolf von Buchholz meteen aansluiting vond met de internationale vierspantop. Na het vaardigheidsparcours bleef deze top 3 ongewijzigd. Glenn Geerts uit Belgie won de marathon, werd totaal derde en verwees Bram Chardon daarmee naar de vierde plaats.

Tweespan paarden
Bij de tweespan paarden debuteerde zilveren medaille finalist WK pony’s Marco Freund heel sterk, de 18-jarige Duitse menner stond na twee onderdelen ruim aan de leiding. Tot grote schrik zakte zijn Deense volbloed Snoopy na de marathon op weg naar de stallen in elkaar en overleed ter plaatse. Het paard is volgens de reglementen aangeboden voor sectie. De uitslag van het onderzoek is nog niet bekend. Met zijn dressuurspan KWPN’ers kon hij het laatste onderdeel, de vaardigheid, starten, wat hij voortreffelijk deed, zodat hij de rubriek tweespan paard op zijn naam schreef. HarrieVerstappen kreeg het zilveren lint omgehangen en Erik Couwenberg, die zowel de marathon als de vaardigheid won werd fraai derde.

Enkelspan paarden
Regerend Nederlands kampioen Wilbrord van den Broek bewees met Oscar bij de enkelspan paarden nog steeds in topvorm te verkeren. Met het beste dressuurresultaat, een vierde stek in de marathon en een foutloze vaardigheid stond hij ruim aan de leiding. Kaderlid Frank van der Vegt reed heel sterk met zijn nieuwe troef Cosmo, hij noteerde de tweede positie en rammelt aan de poorten van WK afvaardiging. Derde Nederlander, WK deelnemer 2012 Rudolf Pestman keert met Diesel weer terug aan het front na een wat minder 2013 en eindigde op de vierde positie. De Franse Marion Vignaud nestelde zich op de derde plaats.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook